На пазар в криза

Правила за бързо пазаруване в хипермаркет по време на криза

На всички ежедневно ни се налага да похапваме за да се заредим със сила и енергия. Затова и ходим на пазар – дали в кварталното магазинче или в хипермаркета – това си е въпрос на личен избор. Някои обичат да пазаруват ежедневно, други пък веднъж в седмицата – това пък е въпрос на време и предпочитания. Както и на бюджет…
По време на криза човек е склонен на много лишения, но какво се получава обикновено, когато отидем на пазар?
Правило ли ви е впечатление, че като излезете от хипермаркета, сте взели доста повечко неща от предвидените? И много от които ненужни? Най-вероятно отговорът е положителен. Ето защо тук ще споделя няколко простички правила за бързо пазаруване, които на мен лично много ми помагат, особено когато бюджетът е ограничен и всички средства трябва да отиват по предназначението си. Не че повечето хора не ги знаят, но друг е въпросът дали ги спазват.

Преди да излезете от вкъщи:
Първо – огледайте не само хладилника, но и цялата къща и направете внимателно подбран списък с необходимите продукти за пазаруване – храни, подправки, перилни и почистващи препарати и всичко останало, от което наистина се нуждаете. Това ще ви спести доста време в магазина, особено ако пък си имате и любими марки.

Второ – задължително хапнете преди да излезете. В магазина от всеки рафт дебнат непредвидими изкушения!

Трето – направете приблизителна сметка на списъка си с покупки и вземете малко повече пари от необходимите по ваша преценка. Ограниченият бюджет ще ви помогне да не се захласвате много-много. Това правило е за най-пестеливите и най-прецизните!

Така, вече сме в магазина.
Първо правило – ако продуктите от списъка ви са малко, не се изкушавайте да бутате количка. Вземете си кошничка. Така и придвижването ви ще бъде много по-лесно и бързо.
Замисляли ли сте се защо да речем киселото мляко или кашкавалът са най-накрая или в дъното на магазина и за да стигнете до тях, минавате през абсолютно всичко останало? И така лека полека, пътечка по пътечка, щанд след щанд, количката неусетно се запълва с какво ли не. Разположението на продуктите в различните вериги магазини е що-годе еднакво и човек лесно може да се ориентира кое къде се намира. Направите ли го веднъж, с бодра крачка се отправете право към необходимото място. Ако случайно се загледате в продукт на промоция, ви съветвам да бъдете особено внимателни. В такива случаи обикновено има някаква уловка. Е, не във всички, разбира се!
Най-накрая, ако сте изпълнили задачата успешно и всички продукти от списъка са налице, може да си позволите някоя глезотийка. Тя ще е наградата ви за бързото и ефективно пазаруване.

Това са нещата, които аз правя…или поне тези, за които се сещам в момента!
Надявам се да съм ви била полезна!

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар