На Почивка за Желязно Здраве

Искате да възстановите вашият тонус и здравословно състояние, но не ви харесва никое от известните решения? Ето няколко семпли метода, които ще помогнат на всеки, който има желание да възстанови своето здраве:
1. Яжте Здравословно – Лесно е да се каже, но не е толкова лесно да се направи, като имаме в предвид некачествените храни, които ни заливат и изкушават. А здравословното меню е едно от най-съществените неща, с които трябва да се съобразяваме, ако желаем да имаме отлично здраве. Всеки е наясно с това, но за болшинството е неприятно да се прави. Но все пак ето няколко съвета с които да започнете:
* Намалете солта.
* Намалете приема на рафинирани храни и на храни с неясно съдържание.
* Яжте зеленчуци, например Спанак, който съдържа желязо и витамини.
* Бананите съдържат вещество, което регулира кръвното налягане, така че похапвайте си от време на време.
* Яжте риба най-малко веднъж седмично – рибата е богата на омега 3 мастни киселини, протеин, витамин Б калций.
2. Правете редовно упражнения – Не е нужно да спортувате, за да се поддържате. Всеки ден след ставане правете по 10 минути раздвижващи упражнения. Ще ви подействат тонизиращо и разсънващо много по-добре от кафето. А ако сте на работа близо до вас, защо да не отидете пеша на работа. Опитвайте се да ходите пеш когато имате възможност.
3. Пийте много вода – Тялото ви се нуждае ежедневно от няколко литра течности за да бъдете здрави. Дали ще пиете вода, или плодови сокове е без значение, но откажете газираните напитки, особено тези с вредните аспартами – просто няма такова нещо като полезен аспартам, всичките са вредни.
4. Почивката е ключът към вашето здраве – Дори и да спазвате горните точки, ако не релаксирате редовно и качествено, ще влошите здравето си. Преумората действа много зле на вашият организъм и бързо ще влоши здравословното ви състояние. Така че когато ви се отдаде възможност, дори всеки уикенд ходете на почивка, дори да е само разходка в полето.
5. Намалете Стреса – Вече на всеки е ясно, че стреса въздейства пагубно на здравето. Но болшинството хора не се замислят над този проблем. Намаляването на стреса при всеки човек е строго специфично. Потърсете на вас какво ви действа и го правете, когато сте напрегнати. Ето ви няколко съвета :

  • Медитация
  • Йога
  • Слушане на музика
  • Четене и мн мн други

Начините да възстановите здравето си, само трябва да се стегнете и да ги прилагате. И в кратки срокове ще бъдете много по-здрави.

HTML код на статия

Автор: irgnet


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар