Нискотарифните компании са бъдещето на Европа

В края на септември ELFAA (Европейската асоциация на нискотарифните превозвачи) обяви, че членовете й за пореден път са в основата на възходящия тренд в глобалната икономика, както впрочем са били и всяка година от 2003 г. насам.

В периода между юли 2010 г. и юни 2011 г. броят на пътниците закупили самолетни билети от някой от членовете на ELFAA е нараснал от 172 млн. на 183 млн. човека, което представлява удивителен 10 процентов ръст в сравнение с миналата година. В допълнение към това идва и увеличената степен на запълване на самолетите с 1.4%, както и броят работещи в компаниите, който достига до ръст от 12.1%. Цифрите говорят сами за осезаемите икономически предимства, които нискотарифните авиокомпании успяват да предлагат на всички европейци.

“Резултатите безспорно показват, че нискотарифните компании са бъдещето на Европа“, споделя Джон Хенлън от ELFAA. Той допълва, че ако през последните години всички се оплакват от свитото потребление заради кризата, то членовете на ELFAA – напротив, стават все по-силни и се справят все по-ефективно от своята конкуренция.

“Бъдещето на евтините самолетни компании изглежда светло, но все пак ни предстои да се изправим пред доста предизвикателства, ако решим да развием изцяло потенциала си. Ние от ELFAA ще продължаваме да оказваме силен натиск за прилагането на регулациите за едно наистина Единно европейско небе (ЕЕН е пакет от регламенти, чиято цел е да подобри състоянието и функционалността на европейската авиационна система). ЕЕН със сигурност е нещото, което ще допринесе значително за появата на повече директни маршрути, на по-малко закъснения и не на последно място на по-ниски такси, като резултат от премахването на огромните цени, които сегашната фрагментация на полетите налага. На фона на тези усилия на ELFAA също трябва да се отбележи, че несправедливите инжекции под формата на държавна помощ за определени авиокомпании, не правят добра услуга нито на бизнес играчите в бранша нито на потребителите“.

Като заключение г-н Хенлън посочи, че нискотарифните компании отварят нови пазари, свързват различни точки в Европа и все повече разширяват избора на потребителите.

HTML код на статия

Автор: tomasz.kaminski87


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар