Новите възможности на съвременното строителство

Непрекъснатото увеличаване на енергоносителите в България и въвеждането на Европейските изисквания за енергийна ефективност коренно променят съвременното строителство. Както иновациите във всеки аспект от ежедневието и във всичко, което ни заобикаля като медии, комуникации, електроника, така и в строителството използването на иновативни материали вече е необходимост.
Енергоспестяващите блокове за зидане Изобетон със своите качества предлагат нови възможности при зидане и експлоатация. 100% първични материали –  циментово мляко и преекспандиран полистирол. IZOBETON™ е революционен продукт, комбиниращ множество качества.Той е паропропусклив е и не е хигроскопичен, което го прави много подходящо както за много сухи, така и за по-влажни райони. Притежава и звукоизолационни качества а също и мразоустойчивост. Има уникален коефициент на топлопроводимост.Разработен е изцяло, за да отговори на съвременните изисквания за ефективност на енергия и високия стандарт на живот.
Зидария с дебелина 30 см. от Изобетон™, завършена с двустранна шпакловка, външна мазилка и мрежа, надхвърля с 15% изискванията за коефициент на топлопреминаване U = 0,35 W/m2K за външни стени.
Зидария с дебелина 25 см. от Изобетон™, завършена с двустранна шпакловка, външна мазилка и мрежа, напълно покрива изискванията за коефициент на топлопреминаване U = 0,35 W/m2K за външни стени.
Зидария с дебелина 20 см. от Изобетон™, завършена с двустранна шпакловка и мрежа, напълно покрива изискванията за коефициент на топлопреминаване U = 0,5 W/m2K за външни и вътрешни стени.
Зидария с дебелина 15 см. от Изобетон™, завършена с двустранна шпакловка и мрежа, напълно покрива изискванията за коефициент на топлопреминаване U = 0,63 W/m2K за външни и вътрешни стени.
Като обобщение може да се каже, че всички зидарии, изпълнени с Изобетон имат живота на железобетонната конструкция. В годините на експлоатация не променят параметрите на своите качества – топлоизолация, паропропускливост и звукоизолация.
Всички външни топлоизолации, изпълнени по системата стиропор и мазилка, имат реален ефект само първите няколко години и живот не по-дълъг от 15 години, след което подлежат на цялостна подмяна. Важно е да се отбележи и фактът, че подобен вид изолации запечатват изолираните помещения и са основен причинител на мухъли и плесени.

 

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар