Няколко основни и често задавани въпроси относно използването на торове

Защо се нуждаем от торове?

Растенията се нуждаят от 18 основни хранителни елемента за да имат оптимален растеж. Често се случва така, че почвата не съдържа достатъчно количество от тези вещества и не може да осигури желаният растеж и продуктивност. Това е така, защото с времето растенията изчерпват храната съдържаща се в почвата. Тогава в играта се включват торовете, като спомагат за максималното развитие и постигането на много високи добиви.

Какво представляват торовете?

Според съвременните разбирания, това са високотехнологични хранителни добавки, които доставят един или повече жизненоважни хранителни вещества. Те са съставени от микро и макро елементи и комплекс от аминокиселини, които дават едно балансирано хранене на растенията и ги стимулират за мощно развитие.

Какъв вид торове да използвам?

Трябва да се съобразите с няколко неща преди да вземете решение при избора на торове. Преди всичко трябва да се съобразите с хранителните нужди на растенията, за да се получи оптимален растеж. На второ място трябва да се види почвата с какви хранителни вещества като количество разполага. След като направите това вече може да пристъпите към избора на торове. Най-добре е да изберете комплексни торове, защото те доставят всичко необходимо, докато тези с един елемент може да не успеят да отговорят на нуждите на растенията.

Кога трябва да се прилагат торовете?

Тук се използва терминът „тайминг“, който означава времето за най-ефективно усвояване на торовете. Като правило, за третиране на всички растения с торове се приема времето, когато те са в период на активен растеж. Това разпределение във времето ще зависи от конкретните растения, които отглеждате. Преди да добавяте каквито и да е торове погледнете растенията, те най-добре ще ви подскажат от какво имат нужда. Липсата или излишъкът на всеки един елемент се отразява по-различен начин на вида на растението. Научете езика на растенията, така винаги ще знаете какво те ви казват, и от какво имат нужда за да им добавите точният вид торове и добавки.

Колко торове е необходимо да приложа?

Както казах по-рано „погледнете растенията, те най-добре ще ви подскажат от какво имат нужда“. При новите високотехнологични торове вече е избегнато предозирането и недохранването, затова просто трябва да дадете на растението комплексни торове, които да му дадат всичко, от което се нуждае за да даде максимален добив.

Как да добавям торове?

Методът за добавяне на торовете зависи от това, какъв тип са те. Обикновено на опаковката им подробно е описан начинът на прилагане, както и дозировката за един декар. Спазвайте ги точно и ще си гарантирате добиви, за които до скоро само бяхте чували.

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар