Отдих на Открито за Намаляване на Стреса

Отмората и почивката са особено важни за вашето здраве, особено ако сте имали напрегната и изтощителна работна седмица. Всички имаме нужда да се разтоварим от тежката работа, забързаният ни начин на живот, също така и от задълженията вкъщи. Всички желаем да прекараме повече време със семейството и приятели, а една екскурзия с лодка е идеалното решение за уикенда – чистият въздух и приятната гледка ще отмие отмората от вас.

Всяко приключение на открито е по-привлекателно, когато сте заедно с близки и приятели. Риболова, гмуркането и разнообразните игри или дори вечерното парти на открито са от многото неща, които можете да правите на този излет. Ако не сте близо до морето, има достатъчно язовири в близост, където да прекарате уикенда и да се забавлявате. Напоследък стана модерно дори рафтинга – спускането с лодка по бурните води на някоя река, а подходящи реки в България има много.

Можете да избирате между различни настанявания през нощта- от луксозни хотели, къщи за гости, бунгала или направо да опънете палатка на някое подходящо и красиво място. Когато сте на палатки вечерта с компанията може да напалите лагерен огън и около него да си разказвате интересни или страшни истории, да пийнете и попеете, да си опечете наденички на шиш или каквото друго се сетите да направите. С добра компания преживяването ще е незабравимо.

Подходящо място за такова прекарване на Уикенда е Кресненското дефиле по течението на река Струма. Близо е до столицата, само на малко повече от 100 км. Има възможности за рафтинг, за палаткови лагери, а наблизо има и къмпинги и хотели, като град Кресна е съвсем наблизо, само на няколко километра.

По протежението на дефилето се намират кресненското ханче, където обикновено се събират почитателите на рафтинга. Там също може да опитате от местната кухня приготвена от добри готвачи, докато буйната река шуми близо до вас.

Друга дестинация близо до София, където може да лагерувате на открито е язовир Искър. Там може спокойно да си отдъхнете от напрегнатата работна седмица, да половувате риба или просто да си направите купон с приятели.

Не забравяйте, че почивката е важна за вашето здраве и е добре да избягате от напрегнатото ежедневие в големия град, като си направите една почивка на открито, да подишате чист въздух и чрез досега до природата да намалите стреса на организма си. За това планирайте предварително уикендите си и ходете на почивки за по-добро здраве.

HTML код на статия

Автор: irgnet


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар