Парапетите от инокс – правилният избор за съвременния дом

Функциите на парапета

Парапета е архитектурен елемент, чиято основна функция е да предпазва хората от падане от голяма височина от тераси, балкони и стълбища, но това не е единствената му функция. Парапетът е декоративен елемент със силно естетическо въздействие и играе важна роля за облика на вашия интериор или екстериор. Когато строим нов дом или бизнес сграда, трябва да се замислим какъв парапет да използваме, дали ще се вписва визуално със сградата и дали ще е достатъчно функционален.

Видовете парапети

Парапетите се разделят условно на два вида плътни и ажурни. Плътните парапети най-често се изливат от бетон или се зидат. Те имат няколко големи недостатъка – затварят пространството, блокират светлината и гледката навън. Изпълнението им е скъпо с оглед на голямото количество вложени материали и разходите за кофраж и измазване. Също така изискват поставянето на каменна шапка и ръкохватка от метал, което допълнително ги оскъпява.

Ажурните парапети са по-добрият избор в повечето случаи. Те се отличават с ненатрапчиво присъствие и елегантно естетическо излъчване. Ажурните парапети се изработват от метал, стъкло, дърво или комбинация от трите. Метала за направата може на бъде желязо, неръждаема стомана, наричана още инокс или неръждавейка, алуминий, месинг, чугун. Студио Н ЕООД предлага дизайн, изработка и монтаж на всякакви видове парапети. На базата на нашия многогодишен опит в производството на парапети и перила, можем да твърдим че днес най-предпочитани от функционална гладна точка са парапетите от инокс.

Парапетите от инокс

Иноксовите парапети се отличават от останалите с ненадминатите си качества. Най-същественото им предимство е липсата на корозия – парапетите от инокс никога не ръждясват. Поради това си качество те не се нуждаят от никаква поддръжка като боядисване през няколко години и са подходящи дори за най-суровите атмосферни условия. Те също са изключително здрави и стабилни. Парапетите от инокс създават усещане за сигурност и лукс, противно на клатещите се модулни парапети от алуминий.

Изработените от нас парапети от неръждаема стомана винаги са с перфектна повърхностна обработка и прецизни заварки, направени с най-модерната апаратура. Може да изберете от два вида повърхностна обработка – сатен и огледало. Всеки парапет се изпълнява по индивидуален проект, съобразен с условията на мястото. Може да изберете класически дизайн или нестандартно дизайнерско решение. Парапета може да е по наш проект или по проект на вашия архитект или дизайнер.

Цената на парапет от инокс е близка да тази на парапет от черно желязо или алуминий. Инвестицията си заслужава защото той е практически вечен. Правейки еднократна инвестиция се предпазвате от всякакви последващи проблеми. Парапета от инокс е елегантно и функционално решение за вашия модерен интериор или екстериор.

HTML код на статия

Автор: studion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар