Покривни ремонти

Материали за ремонт на покриви

Ондулинът е едновременно много лек и здрав материал. При много висока температура и голямо налягане са пресовани минерални и органични влакна, за по-добра изолация и качества е покрит със смола. Ондулинът не се произвежда от вчера или онзи ден! На пазара е вече повече от 60 години като първоначално при ремонт на покриви са го използвали французите. С времето този материал се е доказал като незменима част при всякакви ремонт на покриви и е разпостранен в десетки страни. Този лек материал се монтира лесно и бързо. Не са необходими някакви специални машини – като например машина за рязане, това може да стане с най-обикновен трион. За закрепването на ондулинът върху покриви се използват най-често пирони, за целта ще ви трябва и чук. На пазара се продават различни скоби които обуславят по-бързото и лесно поставяне върху покрива. Ако ви предстой ремонт на покрив това е перфектното решение! Не само, че няма да ви отнеме много време, но и крайния резултата ще е впечатляващ. Дори може листовете Ондулин да се поставят направо върху съществуващият покрив, без да е нужно неговото премахване/ сваляне.
Все повече се използва този материал за ремонт на покриви
той е само 4 кг. на квадратен метър !
Един лист който е с размери 200 х 95 см тежи около 6.3 кг., дебелината на листа обикновенно е 3 мм.

Метални керемиди
Металните керемиди се произвеждат от алуминиево-цинкова сплав и елементи от натурален камък. За външния вид – повече от добър.
Отвън керемидата е покрита с гранули от натурален камък, с цел добиване на вид – същия като обикновенните керемиди за покриви
Този материал се използва все повече при ремонт на покриви поради малкото си тегло, за 100 кв.м. покрита площ с тях, общото тегло е около 700 кг.
Това вече води много плюсове – намалява цената на покривното скеле, разходите за транспорт са по-ниски. Ако сте използвали за покриви обикновенна ламарина сигурно знаете колко е неприятен звука по време на дъжд, градушка и др. природни бедствия. Ако използвате тези керемиди ще забравите за такива проблеми.
Тези керемиди са едно от най-добрите решения при ремонт на покриви ето защо:
– изключителното си тегло ( много леки )
– невероятната устойчивост на всякакъв климат и природни бедствия – силен вятър, дъжд, сняг, градушка, слънце, студ.
– лесно монтиране и закрепване
– материалите от които са изградени – екологично чисти
– устойчиви на огън (огнеустойчивостта им е голямо качество)
– изключително здрави ( сравняват устойчивостта на стоманата)
– течовете вече са в миналото
– няма възможност за падане на голяма маса сняг събрала се върху покрива
– съставките които са използвани за направата им е осигурява добра защита от корозия
Един лист покрива близо половин квадратен метър (0.407 м2) и тежи само 3.2 кг.

HTML код на статия

Автор: bionik


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар