Поп-фолк радиата са най-слушани

Един предусещащ се факт оповестиха направените наскоро пийпълметрични проучвания направени от най-прочутата агенция за изследване на интернет нагласи на населението в Централна и Източна Европа – Гемиус.

Според проучване правещо се от началото на годината, търсенето в интернет търсачките на поп-фолк радиостанциите в страната се е увеличило с 15%. Това едва ли ще учуди някой, като знаем какви са музикалните интересни на населението, а и трябва да се отчете факта, че през първата част на годината празниците са много повече отколкото през втората. Този факт неимоверно допринася за повишаване на интереса към чалга песните.

Радио Веселина и Радио Вероника са неоспорим водач при радиата излъчващи такъв стил музика както по ефирната така и чрез по мрежата им. Двете радиостанции държат почети един и същ пазарен дял (около 30%) сред лицата слушащи поп-фолк. Не всички потребители на интернет обаче, имат възможност да слушат радио Веселина на своите комютри. Проблема идва от това, че онлайн излъчването се осъществява от IPTV.bg, които от своя страна предлагат достъп до радиото само на потребители чиито интернет доставчици имат сключен договор с тях.

Радио Веселина
Веселина е едно сред първите частни радиа в България. През 2006-та година радиостанцията беше залупена от медийната корпорация SBS Broadcasting Group. Радио Веселина се сдоби силна финансова помощ и от тогава излъчва в цяла България от София. В този момент радиото може да се слуша ефирно от над 55% от населението на страната. Има изградени 16 радиопредавателя в 16 ключови областни града.

Радио Вероника
Радио Вероника стана на четири години преди повече от месец. Въпреки крепката си възраст, радиото е широко известно сред любителите на поп-фолк музиката. Лозунга на радиото “Ритъмът на сърцето” се знае дори и от хората които не слушат радиото. Радиото излъчва ефирно в градовете: Пловдив, Бургас, Русе, Варна, София, Благоевград, Стара Загора, Велико Търново, като сигнала може да се улови и в близките до посочените градове по-малки населени места. А всички други, могат да слушат радио Вероника онлайн.

HTML код на статия

Автор: chokoevsubmit


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар