По-добра икономия на енергия с екологично чисти строителни материали

Напоследък много модерно стана да се говори за екологични стоки и продукти. Разбира се, това не подмина и строителството. Реалният екологичен ефект в строителството не зависи само от материалите, които се влагат, а от експлоатацията на съответния обект, която трае 200 години. В конкретния случай като се спазват нормативните изисквания за енергийната ефективност, топлосъхранение и икономия на енергия в сгради по наредба № 7 на МРРБ. Новото строителство предлага на собствениците и предимството с минимални средства да се поддържа оптималния температурен комфорт на живот и работа през цялата година.

Съвременните изисквания имат и съвременно решение. Енергоспестяващите блокове за зидане Изобетон е нов иновативен материал, който предлага комплекс от качества и е без аналог на българския пазар.

Уникална топлоизолация – 25 см. зидария, изпълнена с Изобетон отговаря на 25 см.тухлена зидария с 14 см.топлоизолация / стиропор /. Отлична паропропускливост.

Зидариите от Изобетон практически имат живота на железобетонната конструкция. Ниската относителна плътност е предимство за земетръсни райони като България.

В заключение може да се каже, че зидариите, изпълнени с Изобетон, в годините на експлоатация не променят параметрите на своите качества – топлоизолация, звукоизолация и паропропускливост. За разлика от познатата система за топлоизолация и саниране със стиропор, която има живот около 10 години, подлежи на пълна подмяна и има реална ефективност само първите няколко години.

Важно е да се отбележи и фактът, че всички топлоизолации, изпълнени със стиропор запечатват изолираните помещения и са основен причинител на мухъли и плесени. А те от своя страна са основен причинител на алергии.

 

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар