Практична козметика от различни народи

Всяка жена иска да е красива и всяка по свой начин се грижи за външния си вид независимо в коя част на земното кълбо се намира.
Предлагаме ви няколко варианта, с които да запазите младата и красива кожа с малко домашна козметика.
• Маска от Италия – зехтина е едно от признатите средства за поддържане блясъка и здрвината на косите. Мазната течност се нагрява, след което се втрива в корените на косата и по цялата и дължина. Увива се в найлон и престоява 15-20 минути, за по-голям ефект може и цяла нощ. След това се отмива с шампоан и топла вода.
• Маска от Франция – лавандула и грозде. Съставките на гроздето забавят процеса на стареене, а лавандулата действа успокоявщо. Лицето се натрива със сок от грозде, а след това се взема ароматна вана с етерично масло от лавандула.
• Маска от Гърция – сол, вода, водорасли, са препоръките на гръцките жени. Солените бани и водораслите набавят необходимите минерали на тялото, с което допринасят за намаляване на целулита и опъване на кожата, вместо да се ползва специална козметика. 1 лъжица морска сол и 1 лъжица водорасли на прах се разбъркват и се нанасят на проблемните зони. Престоява 10-15 минути и се изплаква.
• Маска от Япония – пилинг с четката и сапуна във ваната. Действа отпускащо, освежаващо и почистващо.
• Маска от Китай – зелен чай, неговите съставки неутрализират вредните радикали. След почистване на кожата втрийте в нея течност от зелен чай. Действа успокояващо.
• Маска от Бали – ароматна баня. Може да си я направите с листа от рози нахвърляни във ваната. Премахва усещането за умора и действа отпускащо.
• Маска от Тайланд – зелен лимон. Цитрусовият плод съдържа много витамин С. Може да сместите сока от зелен лимон с малко мед и яйчен жълтък. Сместа престоява 20 минути и се изплаква.
• Маска от Мексико – шоколад и какаово масло. Рецептата е 2 супени лъжици какао и 1 супена лъжица масло от слънчоглед. Сместа се втрива в кожата с кръгообразни движения и след час се отмива.

HTML код на статия

Автор: ioio55


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар