Принцип на действие на микрослушалка

Една микрослушалка  може да е чудесен помощник във вашите ежедневни задачи или пък в тайните разговори. Дали ще искате да споделите нещо с някой, без да забелязват околните, че говорите по телефона, или пък ще си помогнете малко за изпита, няма значение. Устройството е създадено, за да покрива широк обхват от дейности.

Една такава слушалка, която може да намерите по магазините и под наименованието шпионска слушалка, на външен вид представлява малко, подобно на жълъдче нещо, което приляга точно на отвора на ухото ви и не се вижда навън. Няма кабели, няма стърчащи части. А ако и косата ви е буйна, просто никакъв шанс някой да ви излови. Освен това малкото, което е основното от комплекта, има и приемник, който е във вид на жица, или примка за врата. Тя се слага около врата, по възможност под дрехите, и така вашата слушалка има връзка с телефона ви.

Как по-точно работи една такава малка слушалка? Главното, което върши цялата работа е индуктивния предавател, който преобразува аудио сигнал от телефон или дори mp3 плейър, и предава към микрослушалката. Самия предавател или преобразувател, в някои комплекти има различни форми. Но в нашата страна най-често се срещат тези, за които говорихме по-рано – а именно във вид на примка за врата, подобно на голям гердан от черен кабел, тънък и незабележим.

Как може да използвате една микрослушалка? Според това каква точно информация искате да получите или да обмените с някой, тя може да изпълнява няколко фунции. Например по време на бизнес среща, презентация или друго събитие, на което трябва да държите реч, може да запишете речта си на плейър или телефона, и за да не се получат конфузни моменти, може да си сложите слушалката в ухото и да си пуснете речта, минути преди да започнете да говорите. Така ще имате време да си припомните важните точки, които искате да засегнете или продуктите на вашата компания, които е важно да представите. След като запишете речта, само трябва да свържете, посредством слота на телефона или плейъра, с индуктивната примка, която ще скриете под дрехите, и да сложите слушалката, носейки я сега като шпионска слушалка. Малката слушалка има батерия, която се поставя в нея, така че имайте и това предвид, след като батерията, която често е колкото часовникова такава, се изтощи, звукът ще спре.

Друга причина, поради която може да я използвате е като  слушалка за преписване.  Да, точно така. Както може да си запишете речите на телефона или плейър, и после да ги прослушате, без проблем може да си запишете всяка тема от изпитния конспект, или пък да помолите някой приятел да ви ги прочете. Но по-добре би било да е на запис. След като направите записи на всяка една тема, само ще трябва да се подготвите предварително. Просто слагате слушалката в ухото си още преди да сте отишли на самия изпит, поставяте индукционната примка около врата си, като предварително сте я свързали с плейъра или телефона, посредством специален жак за целта или пък bluetooth на телефона и…сте готови. Остава само да внимавате да не ви хванат. Да бъдете и внимателни, дали преподавателя или асистента на вашия доцент няма да реши да направи малка проверка. Преди време се правеше проверка под чиновете. Сега обаче не е разрешено телефона ви да е в близост до вас. В краен случай ще поискат да го изключите. Но вие сте умни и ще се досетите как да използвате слушалка за преписване, нали?

 

HTML код на статия

Автор: spystorero


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар