Скрито осветление на окачени тавани

Голяма част от времето, което хората прекарват в своя дом (особено през зимните месеци) е в присъствието на изкуствена светлина. Естествено, в такива условия прецизно планирания дизайн за осветяване на тавана се явява важна част от интериора на жилището, тъй като от него пряко зависи настроението и самочувствието на хората. Недостатъците на домашното осветление напрягат нервната система, увреждат зрението и често водят до нежелани депресии.

По тези причини към хореографията на скритото осветление, трябва да се подходи сериозно и изборът на всевъзможни лампи и полилеи трябва да бъде направен преди приключване на ремонтните дейности. Особено внимание по този въпрос трябва да се обърне на тавана, тъй като в последствие редизайна на осветителната система в този участък на вашия дом ще коства солидни усилия и средства, освен ако нямате окачен таван от гипсокартон на едно ниво и не сте претенциозен към скритото осветление. В тази връзка изпълнителите на проекта трябва задължително да разполагат с подробен план на тавана, в който да бъдат упоменати всички планирани източници на светлина.

Един от най-популярните и модерни методи за оживяване интериора на жилището е тъй нареченото скрито осветление на окачени тавана. Често подобен тип осветление притежава само декоративен характер, особено, ако при неговия монтаж се използват светодиодни лапми, чиито светлинен интензитет не е висок и се открояват от обикновените осветителни тела със своя сравнително лесен монтаж, издръжливост и икономичност. В допълнение, с помощта на светодиодните лампи е възможно да се предаде динамично осветление, чието цветово разнообразие можете да сменяте в зависимост от настроението си, чрез специални контакти за управление.

Друг популярен метод, освен светодиодите е използването на неонови и луминисцентни осветителни тела, които са подходящи при монтажа на опънати таванни конструкции.

Изборът на осветителни тела за дома Ви е индивидуален, според спецификата на помещението, но консултацията със специалист в тази област неизменно ще доведе до положителен резултат, който ще удовлетвори напълно вашите желания.

HTML код на статия

Автор: skolev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар