Спа процедури

Всички спа процедури, които се предлагат, са не само една глезотийка за хората, а в повечето случай са ни нужни за по-добро самочувствие и подобряване на физическото ни състояние. Видовете масаж никак не са малко, дори напротив, като има за всеки вкус по нещо.

Спа процедурите се делят на две основни групи-традиционни и луксозни и екзотични спа ритуали, като всяка основна група е разделена на няколко подгрупи. От традиционните масажи, най-предпочитан е арома масажа, който представлява масаж на цялото тяло с маслата Kneipp. Този вид масаж е много благоприятен и създава много приятен ефект на цялото тяло, а и на психиката на човек.

Другият вид масаж е класическият, който е най-често използваният. Той стимулира и ободрява човешкото тяло и психиката на масажираният. Той стимулира всяка клетка в тялото, кожата, имунната и лимфната система, подобрява и кръвообращението и премахва токсините. Класическият масаж е подходящ за хора, които са подложени на стрес и голямо физическо напрежение. За хора, които са под постоянно напрежение, най-подходящ е антистрес масажа на цялото тяло. Този масаж е фокусиран върху зоните от тялото на човек, които са с най-голямо напрежение, като главата, шията, раменете, гърба и стъпалата.

Другият вид масаж се нарича рефлексотерапия. Той се базира на факта, че всички органи и системи в тялото на човек са проектирани върху определени зони или рефлексни точки по ходилата, ръцете и главата. Масажът представлява натиск върху тези зони с което се стимулира енергийният поток в тялото, подобрява се кръвоснабдяването и функционирането на нервната система. С този масаж човек се освобождава от напрежението и подпомага работата на органите си. Антицелулитният масаж пък е подходящ за хора с наднормено тегло и така наречената „портокалова кожа”. С негова помощ се разграждат натрупаните излишни мастни клетки и така се намалява обиколката на тялото и се премахва видът на „портокаловата кожа”.

„Шоколадово удоволствие” е невероятно приятен и полезен масаж, с помощта на който масажираният хидратира, ревитализира, подхранва и подмладява кожата си. Той се прави като се масажира тялото на човек с топъл шоколад, което стимулира естественото производство на “хормоните на щастието”. Това е масажът, който допринася в най-голяма степен за чувство на комфорт и удобство.

Масажът пък с чист, натурален пчелен мед и масло от гроздови семки, се води за един от най-релаксиращите и с най-голямо тонизиращо действие. Той също премахва токсините от тялото, а в същото време има лечебно действие известно още от древността. Преимуществата му са, че изглажда, хидратира и омекотява кожата, като и придава неземна мекота и блясък. Последният от традиционните масажи, но не и на последно място е масажът на главата и масажната яка. С този масаж премахва сковаността, главоболието и умората, като в същото време повишава тонуса и влияе много добре на целия организъм.

Другата категория масажи също е доста разнообразна и полезна за човек. Към луксозните и екзотичните спа масажи и ритуали спада масажът Aroma Lux Massage. При него се използват ароматни масла и специфична техника. По конкретно Aroma Lux massage, Yon-Ka е насочен към релакс или енергизиране с помощта на перфектната комбинация от етерични масла, които помагат за премахване на токсините и действат релаксиращо. Aroma stone massage, също е релаксиращ масаж, а специфичното при него е, че се използват топли, вулканични камъни от Перу и студени, зелени камъни от дъното на Индонезийския океан. С тази процедура се постига идеалната хармония на духа и тялото. Той подобрява кръвообръщението и притока на кислород към клетките, което помага на масажираният да превъзмогне умората и стреса.

Другият вид масажна техника със свещ наречена Candle treatment. Това е невероятна спа процедура при която се използва ароматна свещ от благоуханни топли етерични масла. Този масаж дарява на човек неземно удоволствие и релаксация за тялото и духа.

Другата процедура е прочутата терапия Широдара аюрведа. Това е класическа терапия, която намалява стреса, подобрява възприятията на човек, дълбоко релаксира и намалява чувството за тревога, безпокойство, страх и гняв. Това е най-добрата техника за повишаване на концентрацията и качеството на сън, като в същото време засилва растежа на косата и яснотата на зрението.

Другият известен релаксиращ и балансиращ екзотичен масаж е Aюрведа абхианга. Този масажен ритуал се прилага на цялото тяло с уникална техника. При него тялото на масажирания се облива със сусамово масло и се втрива с леки и бавни движения. Абхианга подобрява кръвообръщението, тонизира мускулите, успокоява, повишава жизнените сили, възстановява качеството на съня и омекотява кожата.

Tresor des Mers в превод „Съкровищата на морето” е ревитализиращ масаж на цялото тяло със специален концентрат от морска вода. С този масаж човек хидратира и подобрява видът на кожата си. Той се използва в комбинация с релаксиращ елексир за премахване на стреса и отпускане на мускулите или дрениращ елексир за събуждане на циркулациата и подобряване на лимфния дренаж. При последната комбинация се използва специална дренираща масажна техника.

Хавайски Ломи ломи масаж е едно от най-ефективните средства за борба със стреса и напрежението. Трите основни принципа при този масаж са базирани на любов, докосване и внимание, изцяло позитивна енергия. При него се прилагат специфични движения с много голямо внимание от страна на терапевта.

Традиционният Тайландски масаж е така да се каже единствен по рода си, защото е съчетание от най-разнообразни техники и похвати. Този масаж се прави върху специален дюшек, а облеклото на масажирания е също от специална материя. Масажът се прилага чрез натискане с палци длани, колене и крака. Този масаж е изключително полезен за хора с улегнал начин на живот, защото подобрява подвижността, подпомага физиологичните системи и подсилва имунната система.

Другият вид терапия е не безизвестната Морска холистична терапия за тяло. Това е неповторима ексфолираща и релаксираща процедура, която прави кожата неустоимо мека и кадифена. Този вид терапия е почерпена от тайландските масажи, и е съсредоточена върху well-being и релаксация. Тя премахва физическото напрежение от тялото и прави умът на човек по бодър и активен. Неповторимо изкушение за кожата и сетивата, която се изпълнява в специална, задушевна атмосфера, с мека светлина, под нежните, успоковащи звуци от морето.

Има още един вид Морска холистична терапия, която включва не само тялото, но и лицето. При нея също се използват абразивните морско масло и соли, и след тях идва ред на специално затоплени на пара ленени торбички. Тези торбички са пълни с лавандулови пъпки и морски кристали, които хидратират и подхранват кожата, с която помощ масажираният изпада почти в транс от аромата и нежните движения.

Последната терапия, която препоръчвам е невероятна спа процедура под наименованието Secret De Beaute. Тази процедура е съчетана от морски минерални соли и етерични масла. Перфектният изборът за цялото тяло и пълно физическо и психическо благоденствие в рамките на 2 часа. Това е перфектното ексфолиране на тялото, в същото време отпускащ масаж, подхранваща маска за стъпалата и дълбоко хидратираща маска за лицето-всичко в едно, за перфектен баланс и самочувствие.

Посетете сайта за спа на splendid-spa.com за повече информация.

HTML код на статия

Автор: pufy85


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар