Съвети за сигурност при избор на ключар или автоключар

Не познавам човек, който поне веднъж в живота си да не е губил ключовете си или да не е имал проблем с брава, ключалка или патрон. Понякога това се случва поради невнимание и разсеяност, друг път поради техническа неизправност и некачествени продукти. Проблемите нарастват пропорционално, когато имаме и автомобил, ключове за офиса, за вилата и т.н.

Забравени ключове в дома ни, в купето или багажника на автомобила, дефект в автомобилната ключалка, неизправна електроника на ключовете, изгубени или счупени ключове – това са само част от проблемите.  И обикновено след като решим належащия проблем, си казваме: „Имало е да се случи” и се надяваме да е за последно.

Но така или иначе, сами трудно се оправяме и почти винаги търсим автоключар, или аварийна ключарска помощ на място. Тези услуги са доста разпространени, професионални и разбира се не особено евтини.

Но когато седим безпомощно пред дома си или автомобила, единствената ни мисъл е как по-бързо да ни се помогне. Разбира се, търсим най-близката или рекламирана фирма, извършваща аварийни ключарски услуги и след малко чакане пристига ключарят на място.

Но имайте предвид, че му поверяваме имуществото или автомобила си, как да разберем кой е той, дали е оторизиран от фирмата на която сме позвънили, какви са професионалните му умения, какви са намеренията му и дали няма да огледа дома ни за ценни вещи или да си извади дубликат и т.н. Може да Ви звучи пресилено, но в България всичко е възможно и пресата е пълна с куриози. Е, тези куриози винаги са наш гръб.

Ключарите имат своя браншова организация и сайт – Националния съюз на ключарите в България. Самите те още на началната си страница съветват винаги да изискваме лична и служебна карта на ключаря, дошъл на място. Това е атестация за професионализъм и гаранция за вашата сигурност.

На техният сайт има още няколко интересни съвета: Бъдете внимателни и не се доверявайте на евтини рекламни листовки за ключарски услуги. Често зад тях се крият хора със съмнителни професионални умения, които след вашето позвъняване търсят истински ключар или автоключар извършващ услугата, а те прибират комисионна от сделката във вид на удвояване на цената. Така вие заплащате двойна цена: веднъж за реалната услуга и втори път за „диспечера на телефона”, представящ се за ключар.

Нашият съвет е винаги да изисквате лична и служебна карта, да се доверявате само на сервизи, разполагащи с ключарски ателиета или офиси и да проверите дали ключарят членува в камарата на ключарите в България.

Но най-важния съвет е: Не си губете и забравяйте ключовете, а ако това се случи ще е хубаво да имате записани в телефона си контактите на сервиз или ателие за аварийна ключарска помощ.

HTML код на статия

Автор: ka64ei


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар