Тоалетни чинии

В санитарията не по-малко важни са тоалетните чинии, те са неизменна част както за дома, така и за всяка сграда за обществено ползване. Трудно е да си представим дом или офис без наличие на тоалетни. Функционалността на тоалетните чинии – се определя от качеството на фирмата-производител. Всички модерни тоалетни са оборудвани с оглед на новите изисквания за безопасност, опазване на околната среда и естетика.
Основните критерии при изборът на тоалетни чинии са  външен вид: размер, форма и цвят. По-голямата част от разпространените варианти на тоалетни чинии са стандартните размери – височина 45 см, дължина – 60-63 см. На пазара се предлагат и варианти за деца,  чиито размери се различават от стандартните в една или друга посока. Освен тези варианти, съществуват тоалетни чинии с най-различни форми: овални, трапецовидни, правоъгълни, кръгли, както и други интересни дизайнерски решения, които могат да задоволят дори най-екстравагантните изисквания.
Що се отнася до цветовата гама, то тя е най-разнообразна. Времето, когато по магазините и пазарите се предлагаха тоалетни чинии само от бял цвят, е отминало. Днес вече се срещат най-разноцветни варианти: синьо, зелено, бежово, черно, червено и различни цветови комбинации. Те се срещат толкова често, колкото и стандартния бял цвят. Следователно – изборът може да бъде ограничен само и единствено от страна на пространственото оформление или фантазията на купувача.
Стремежът на човечеството да сложи край на дискомфорта в банята, а водата да се бъде възможно изцяло в услуга на човека, довежда до непрекъснато развитие на решения с помощта на иновациони технологии. Тоалетните чинии са важен елемент както от функционална и практична гледна точка, така и от естетическа. Както банята, така и тоалетната са местата в които оставаме за известно време сами, макар и за няколко минути, важно е да се чувстваме комфортно и спокойно. Затова когато избираме тоалетни чинии за банята си или тоалетната, тя трябва да бъде в хармония с цялостното интериорно оформление.

HTML код на статия

Автор: gurska


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар