Трябва ли да извадите вашите Li-Ion лаптоп батерии?

Много от нас използват лаптопите като настолни компютри, така че 99% от времето, през което се използват те са включени. Въпросът е „Дали това е лошо за техните Li-Ion лаптоп батерии? Трябва ли да ги извадите, така че да не се зареждат постоянно? И ако го направите, как трябва да ги съхранявате?“ Точно на тези въпроси всеки от нас търси максимално точен отговор, защото покупката на чисто нова лаптоп батерия е не малко инвестиция пари, които можете да си спестите.

Както вече казахме всеки 3 човек използва своя преносим компютър, като настолен и го държи винаги включен.

  • Кога да извадите батерията на лаптопа ви?

Извадете батерията на лаптопа, когато:

  • Вашият лаптоп няма да се използва за повече от две седмици
  • Вашия лаптоп загрява много, а това е голям проблем за всички батерии за лаптоп Toshiba, Acer, HP и други.

Доказано е, батериите стареят много по-бързо, когато са напълно заредени и с висока температура за дълъг преди от време. Високите температури и прегряването на лаптопа са едни от най-лошите неща за всички части на лаптопа, включително и батериите им. И както вероятно вече знаете, лаптопи са склонни да загряват. Интензивното им използване и натоварване с много големи ит тежки програми, можете да повиши няколко пъти нормалната му температура. Ако често използвате вашия лаптоп за мощните задачи като игра играете и редактиране на мултимедия, извадете батерията, за да го предпазите от топлината.

  • Как да съхранявате батерията на вашия лаптоп?

Най-честата препоръка за съхранение на батерията на лаптопа е да я оставите заредена на около 40% (или някъде между 30% и 50%) и след това да я държи на сухо и хладно място. Някои хора държат техните батерии за лаптоп си в хладилника, но трябва да я поставите в непромокаема торбичка, добре опакован, за да не достига влага до нея. След като я извади от там трябва да я оставите температурата й да се изравни с тази на стаята, преди да я сложите в лаптопа иначе рискувате да си докарате много големи неприятности.

  • Други опции

Ако вашият лаптоп не загрява твърде много е добре да разберете как да проверявате температурата му. При нормални условия на употреба, можете да държите батерията в лаптопа. Вие също може да използвате батерия в лаптопа си непрекъснато, както правите и сега и когато дойде момента, в които тя няма да може да издържа дълго време (батериите губят капацитета си с течение на времето), можете да закупите резервни нови лаптоп батерии. Докато сте на място, където има захранване можете да държите старите батерии в лаптопа и когато ви се наложи и около вас няма захранване можете да вземе резервната и да я поставите в лаптопа, така винаги ще можете да разчитате на своя лаптоп.

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар