Уловете щастието

Всички сме някак убедени, че щастието ни зависи от външни фактори, но е изненадващо колко много можем и сами да си помогнем. Хубаво е да започнем от лесните неща. Кои са те? Никак не са малко, така че нека ги подредим в категории.

Грижи за себе си

Както изглеждаш, така се и чувстваш! Чували сте това, нали?  За да се чувствате прекрасно, поработете над себе си! Как да стане това? Пийте поне 1,5л вода на ден. Това ще накара  кожата ви да заблести и ще премахне уморения ви вид. Правете упражнения през хладните сутрешни часове и забравете за всекидневното спане до обяд. Също така знайте, че нищо не е по-полезно от вкусен плод за закуска. Правете го всеки ден и ще бъдете изумени от ефекта!

Прегърнете слънцето!

..Но в никакъв случай между 12:00 и 15:00h. Дори още да не е станало време за морската почивка, която с нетърпение очаквате или пък такава почивка въобще да не предстои, знайте, че слънчевите бани непременно ще подобрят вида и самочувствието ви. Направо е чудо какво постига летния загар с настроението ни! Още повече, че лятото е времето, когато трябва да се запасите с максимално количество витамин B, на който слънцето е така щедро. Само недейте да забравяте защитния лосион, за да избегнете болезненото зачервяване на кожата, както и неприятните кафяви петънца, които обикновено го следват.

Изгрей в тълпата

Сигурно ви е омръзнало от намръщени лица навсякъде около вас. Без да осъзнавате, вие също имате това нацупено изражение през по-голямата част от деня. “И защо не?” мислите си, след като има толкова причини да бъде така-работа, горещини, ежедневни малки проблеми. Но сега забравете за тях и се опитайте да бъдете максимално усмихнати и любезни с първите трима човека, които срещнете още днес. Бъдете сигурни, че резултатът ще бъде моментален и ще се заредите с много положителна енергия.

Паркирайте се

..Но съвсем не на дивана пред телевизора. Потичайте в парка, разходете там домашния си любимец или ако нямате такъв, просто се разходете вечер след работа(вземете си и нещо срещу комари). А и защо един ден не замените традиционната вечеря с приятен пикник в парка? Чистият въздух ще ви откъсне от ежедневието и ще ви сближи поне малко с природата.

Танцувайте

Точно така, и не само в клуба, който посещавате в петък/събота. Танцувайте, докато приготвяте храната си, докато се обличате и общо взето винаги, когато можете. Всичко, което ви трябва, е малко свежа музика. Ако смятате, че е безопасно, даже може и да си припявате. Доказано е, че музиката действа стимулиращо на нервната система, а танците допълнително спомагат за това. Дори да смятате себе си за най-голямото дърво, не мислете, а пуснете любимото си парче и оставете музиката да ви води. Ще се изненадате от подвижността си.

И време за малко изкуство

Чудили ли сте се как някои хора на изкуството живеят в пълна мизерия, но изглеждат някак налудничаво щастливи? Това е, защото изцяло са се отдали на това, което обичат. Защо и вие не опитате? Въобще не става въпрос да оставите работата си, за да проектирате самолет от хартия, но си спомнете какво сте обичали като малки. Прекарайте един следобяд в рисуване на картина, правейки глинен съд или прекроявайки стара дреха. Може да не е съвсем сполучливо, но ще пробудите креативността си.

HTML код на статия

Автор: Monica


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар