Честит 15 Септември!

Скъпи ученици, учители и родители,

Днес е 15 септември. Най-вълнуващият ден за българското училище. Първият учебен ден е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. И тази есен училищните врати се отварят празнично, за да посрещнат малките и големите ученици, учителите и всички, които изпращат с благопожелание за добро начало своите деца и внуци.

Мили деца!

Помните ли хубавото стихотворението на  Иван Вазов:

„Детенце хубаво, пиленце любаво,

къде под мишница с таз малка книжчица?

Отивам, бабичко,

Макар и слабичко, книга да се уча,

Добро да сполуча!”

Нашият екип, ви пожелава от сърце този златен есенен ден да отвори света пред вашите любопитни очи, да ви приобщи към съкровищата на родната и световната култура!

Бъдете здрави, весели и щастливи! И нека вашите многоцветни дарования да множат богатството на българските успехи по целия свят!

Скъпи ученици, лятото свърши, започват дълги дни, изпълнени с уроци, контролни, класни работи. Приемете ги като условие за проява на вашата воля и упоритост, на жаждата ви за нови знания. И бъдете спокойни – до вас са вашите учители.

Вашите учители са готови да ви служат всеотдайно, давайки ви знанията и уменията, които ще ви подготвят за бъдещето. Служейки на вас, те раздават и осъществяват самите себе си, давайки ви не само знания, но и своята човечност, като не забравят, че тяхната първа задача е да образоват и възпитават качествено децата на България, за да бъдат те равностойни и конкурентноспособни в Европа и света. Задача на училището днес е да подготвя за живота личност, която умее да общува, да търси и открива сама нужните знания, да се справя с проблеми в учебна, професионална и житейска ситуация.

Скъпи учители, на вас пожелаваме неуморно да създавате и да пазите богатството на своето училище – неговите възпитаници! Желая Ви здраве, духовни сили и упоритост, за да се преборите с трудностите и да получим заслуженото удовлетворение от добре свършената работа! Нека любовта на вашите ученици бъде най-ценният дар за труда ни!

Уважаеми български учители!

Бъдете благословени за неуморния си труд, за светлите си усилия да сеете зрънцата на познанието, на доброто и истинското в детските души!

Скъпи родители!

Българинът е известен с любовта към децата си и желанието те да станат образовани хора. Пожелавам този ден да се превърне за вас в едно начало от безкрайния празник на реализирани мечти и надежди!

Пожелавам Ви да бъдете по-близо до децата си, за да ги подготвяте заедно с нас – техните учители за предизвикателствата на живота.

Да ни е честит първия учебен ден с пожелание за знание, мъдрост и любов към науката.

На добър час!

Посетете иновативният електронен дневник ‘е-бележник’ от тук
или ни следете на блога от тук

HTML код на статия

Автор: ebelejnik


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар