“Чисти” решения за тунинг

Напиши тунинг в Google и ще получиш – 6,050,000 results. Пробвай и с чип тунинг, ще получиш – отновно реазултат в хиляди. Дали това не са актуални теми за по-бързи коли, по икономични, по-сигурни, а защо и не по-малко вредни за природата. Всички се искат само към повече мощност, колата да бъдела бърза, да бъде по-икономична… режат катализатори… DPF/FAP филтри… От всичко това страда природата.

Има обаче и нови клиенти на такива услуги, такива насочени про-екологични. Те разбира се като всички останали искат бърза кола, но искат тя да не вреди на екологията. Не искат да пуши и да дими като 20 годишна барака. Не мога да забравя миналия ден един автомобил, който се движеше по булевард България. Пушеше по-страшно от 25 годишен автобус, но явно беше с калпав чип, защото шофьорът беше щастлив и весел. За тези му мигове на щастие реално е замърсил природата ужасно много…само си представете. Тази тема е неизчерпаема, щом става дума за екология, могат да се направят много изводи, но истината ч че е време да обръщаме внимание не само за чип тунинг цени, но и за ефекта и търсенето на полезни и екологични решения. Такъв е еко чип тунинг, който не нанася щети на природата.

Всеки читател сега би се запитал, как става така? Е не е толкова сложно… от много време насам е ясно, че инженерите си оставят вратички за развитие на моторите във всяка една посока – мощност, екология, динамика, икономия на гориво и какво ли още не. Човекът, който знае тънкостите на модерните двигатели може лесно да отключи параметрите в една или в друга посока. Защо това да не бъде екологичната? При нея наистина няма да получиш максималната мощност, но ще наблегнеш на икономията на гориво и на редуциране на вредни емисии. Какво лошо има колата ти да бъде „чиста”, да бъде не толкова вредна… да не вреди… клиентите, които искат такива коли вече се появяват и са готови да платят за да го получат.  Дали ще ще се решиш и ти е решение на личен избор.

http://www.inarticle.info/%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D1%8A%D1%82-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D1%82%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3.html

HTML код на статия

Автор: vanina


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар