Да засадим дърво и да помогнем за пречистването на въздуха

„Ако не си засадил поне едно дърво, значи напразно си живял” – стара народна мъдрост, събрала голяма доза истина в себе си. Това е така, защото както всички знаем дърветата пречистват въздуха, който дишаме. В днешните времена на демокрация и свободия, в които живеем е почти невъзможно да видиш някой в парка, в градинката пред блока или на улицата, който да копае дупка в земята и да постави дръвче в нея. Преди години нещата стояха по друг начин. Още от училище, когато завършвахме ни даваха по едно борче, което всеки випуск да засади в училищния двор. Учеха ни да ценим природата и да я обогатяваме, а не само да я ограбваме. Трудно е да се върнат годините назад или нещата да се променят, но въпреки всичко и днес има хора, които посаждат дърво, но за съжаление най-често у дома.
Един лесен начин да пробиете дупка в земята, в която да поставите стъблото, което сте избрали е като използвате свредло. Свредлото за пробиване на дупки има още много други приложения, в които може да се използва, освен за засаждането на дръвчета. То влиза в употреба когато дупчите земята за да си поставите колци за оградата или за лозето и други. За мен най-доброто му приложение е когато го използваме да засадим бор, орех или друго дърво, защото по-този начин и ние помагаме на природата и пречистваме и без това доста замърсения въздух, който дишаме.
Свредло за дупки може да бъде единично или двойно. Единично свредло се използва за пробиване на по-малки дупки с размери от 10 до 15 см. Двойното е за такива от 15 до 25 см и се използва при работа от двама души при пробиването. Според Вашите нужди Ви може да изберете най-подходящото и удобно за Вас. Свредлата могат да бъдат електрически или бензинови. Тези, които са на бензин работят с двутактова смес.
За да си закупите свредло са нужни не малко пари. Най-добрият вариант е да го наемете от фирми, даващи машини и оборудване под наем. Ако си вземете бензиново свредло под наем или електрическо свредло, Вие ще получите нужните инструкции за работа с него. Също така и съвет кое от двете да изберете. Не на последно място ще спестите средства и целта, която сте имали ще бъде постигната. Ако тази цел е да засадите дръвче и го направите ще знаете, че не сте живели напразно, както се казва в поговорката.

HTML код на статия

Автор: rentex


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар