Лятна Почивка в Албена

Албена е един от северните български черноморски курорти подходящ за летни почивки. Курорта се намира на 8 км от град Балчик. Албена е с дълга плажна ивица простираща се на 5 км по протежение на морският курорт. Ширината на плажната ивица в курорта Албена е 150 метра. Официалното откриване на курорта е през далечната 1969 година.

В курорта Албена има много нови и модерни хотели с красив изглед към морският бряг и с южно изложение, така че да бъдат добре изложени на слънце. Основният туристически поток в морският курорт е от Чужденци, които съставят 90% от почиващите в Албена. Основно почиващите чужденци в курорта са от Румъния и бившите държави от ОНД.

Курортът е особено подходящ за семейна почивка. В сравнение с по-големите курорти като Слънчев Бряг и Златни Пясъци, Албена е по-спокойно място за почивки. Ако сте младо семейство с малки деца потърсете изгодни оферти за почивки в Албена. Освен че е слънчев курорт и идеален за плажни бани, почиващите в курорта има и какво друго да видят.

Съвсем на близо до Албена се намира Ботаническата градина и Дворецът в Блачик. „Двореца“ преди години, когато тази територия е била под Румънска юрисдикция е бил лятната резиденция на тогавашната кралица на Румъния – Мария. Самият дворец е разположен на 2 километра от град Балчик. Той е построен през 1924 година, когато кралица Мария след разходка по черноморието се влюбва в това място на брега на Черно Море.

Разположен между балчишките бели скали и морето с вековни дървета, ручеи чиста вода и пеещите птици, дворецът е един истински рай. През горещият ден Дворецът и Ботаническата градина са желана дестинация за разходка. Също така той е включен в 100 туристически обекта на България. Така че,  ако сте решили да го посетите, не си забравяйте книжката за печат.

Друга дестинация близо до Албена е резервата Балтата, който се намира в устието на река Батова, която образува лиман при вливането си в Черно Море. За съжаление с разрастването на курорта Албена, започват да се нарушава част от този красив резерват.

HTML код на статия

Автор: irgnet


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар