Научете се да карате ски

Ако вашето семейство или компания искат да отидат на ски, но вие не можете да карате, не се колебайте и планувайте тази почивка въпреки всичко! Можете да се научите да карате и на всичко отгоре ще си изкарате страхотно там в планината. Не ви е необходимо да знаете нищо в момента, в който пристигнете в ски курорта – всички знания и умения, които ще са ви нужни, са там и ви очакват. И буквално след час инструкции вече може да се спускате по пистите.

Да се научите да карате ски наистина е доста лесно. Всички курорти имат ски училища и уроците не са скъпи. Можете да се включите в група или да наемете частен учител. Добра идея е обаче да си направите уговорката преди да сте отишли там. Това ще ви гарантира, че ще може да започнете да се учите още в първия час от вашата почивка.

Повечето ски учители започват с обучение как да боравите със ски екипировката. Ски обувките ще направят стойката ви леко приведена напред – има си причина за това… Когато се спускате по пистата сте приведени напред! Вървенето със ски обувки за първи път е малко трудно, но не е голям проблем ако се научите да вървите с леко присвити колене.

Първото нещо, което ще се научите да правите е т. нар. “рало”. Това е техника, която се изпълнява като буквално използвате ските си във формата на рало. Разтваряте задната част на ските, като упражнявате натиск напред и това движение ви спира. Направлявате движението си като леко присвивате колене и се накланяте на едната страна или другата, в зависимост от това накъде искате да завиете. Всички тези техники могат да се усвоят за час упражнения, дори никога преди това да сте се качвали на ски.

Красотата на ските е, че след като се научите да правите рало и да завивате в тази позиция, сте готови да се пуснете по пистата! Мятайте се на лифта, качете се в планината и опитайте! Контролирайте скоростта си като леко прилагате тази техника – не се засилвайте още от началото. Когато искате да наберете малко скорост, съберете леко задните части на ските, когато искате да намалите, разтворете ги в позиция на рало, за да контролирате скоростта.

Като начинаещ трябва да се придържате към пистите за начинаещи. В повечето курорти тези писти се означават със зелен знак. Пистите означени със син цвят за за напреднали и след може би няколко дни спускане по зелените ще сте напреднали достатъчно и за сините. Черните писти са за професионалисти. Там може да е опасно за хора, които нямат уменията да се справят с тях. Избягвайте ги докато не натрупате солиден опит. Сами ще разберете, когато сте готови!

За търсещите ски екипировка и други спортни стоки свързани със зимните спортове, посетете нашия онлайн магазин.

Източник: http://svejo.net/993704-nauchete-se-da-karate-ski

HTML код на статия

Автор: ex3m.bg


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар