Пунта Кана – място за посещение в Доминиканската Република

Уморихте ли се да поемате от ежедневната доза стрес, която дебне навсякъде около вас – на работното ви място, в шеметно забързания трафик, че дори понякога и вкъщи? Да не сваляте очи от часовника, да се надпреварвате с времето, да прелитате от среща в среща, като междувременно провеждате цял куп телефонни разговори и след дългия и изтощителен работен ден пак да са останали много недовършени неща? И така всеки ден, ден след ден?

Отговорът на повечето хора вероятно ще бъде положителен. Затова в малкото останало свободно време, естествено ако все пак човек съумее да си го открадне от всички натрупали се други ангажименти, съвсем спокойно може да си помечтае поне за кратко, за така бленуваната и дългоочаквана отпуска. И най-вероятно е това да бъде за някое райско кътче, приятно сгушено на някой от континентите.

Едно такова незабравимо място е курортът Пунта Кана. Това е най-големият и изпълнен с изключително интересни забележителности курорт в Доминиканската република. С голямото си разнообразие от хотели, кокетно подредени край плажната ивица и потънали в зеленината на палмовите листа, този курорт целогодишно може да бъде идеалното място както за тези, търсещи забавление и различни приключения, така и за любителите на спокойствието.

Интересна забележителност тук е аквапаркът Манати, където всеки може да се порадва на триковете и номерата, изпълнявани от дресирани делфини и морски лъвове, както и да поплува заедно с тях в кристално чистата вода. Любителите на водни спортове ще останат очаровани от невероятните възможности, които им предлага това екзотично място. Но не само те. Тук се намира боулинг център „ Plaza Bolera Punta Cana”, има възможности за наемане на учител по конна езда, а също така и множество голф игрища, спа-центрове, както и места за активна почивка и отдих. Добре скрита от любопитните хорски очи, тук се намира и вилата на Хулио Иглесиас.

В курорта всички хотели предлагат услугата „all inclusive“, което е особено благоприятно за семейства с малки деца или за по-възрастни семейни двойки.

Пунта Кана разполага и с международно летище, на което пристигат самолети на различни авиокомпании.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар