Рафтинг – изживейте приключението на живота си

Ако сте такъв човек, който изпитва удоволствие от приключенията сред природата, рафтингът е точно като за вас. Докато не го опитате, никога няма да усетите въодушевлението от това в единия момент да се носите по бързеите и в следващия да се наслаждавате на едни от най-невероятните и спиращи дъха гледки.

Има много рафтинг клубове, които могат да ви осигурят цялото оборудване, което ви е необходимо, плюс предимството на опитния водач, който да направлява вашето семейство или група по време на едно невероятно рафтинг изживяване. От бързите течения до спокойните води, тръпката от рафтинга трябва да бъде изпитана, за да повярвате, че е истина.

Степени на трудност в рафтинга

Ако се притеснявате относно уменията, необходими, за да участвате в различните рафтинг пътешествия, за целта има уникална класификация за степента им на трудност, която ще ви даде информация за необходимите умения. От I-ви клас, което означава, че е достатъчно сигурно за едно семейно изживяване, до професионалните преходи от VI-ти клас, рафтингът има какво да предложи на всеки. Основно степените на трудност в рафтинга са както следва:

  • I-ви Клас – речно спускане за начинаещи и желаещите да се наслаждават на пътуването. Наслаждавайте се на красива природа без рисковете на бурните бързеи.
  • II-ри Клас – ако сте готови за по-бързи води, можете да си позволите тази степен. Тя все още се смята за основна, но все пак ще ви позволи да изпитате някаква тръпка. Клас II спусканията включват бързеи в широки реки, което ограничава уменията необходими за безопасно маневриране през тях.
  • III-ти Клас  – спусканията от този клас включват трудности за средно напреднали за справяне в силни течения и управляване на плавателния съд през по-опасни води.
  • IV-ти Клас  – веднъж след като добиете увереност и усвоите основните умения как да управлявате лодката си, спусканията от IV-ти клас ще ви предложат някои вълнуващи изживявания, изискващи повече умения, за да се справяте с тях.
  • V-ти Клас  – рафтингът от V клас се смята за ниво само за експерти. Ако сте запален за по-големи предизвикателства, спусканията от V-ти клас предлагат дълги участъци от опасни и коварни бързеи, а наред с това и безкрайни вълнуващи изживявания.
  • VI-ти Клас  – задължително само за най-добрите рафтъри! Рафтингът от VI-ти клас включва преминаване през екстремни и опасни пасажи и изисква изключителни умения от страна на всички участници.

Някои невероятни места, където може да изпитате тръпката от рафтинга

Има стотици фантастични реки подходящи за рафтинг, но някои от най-популярните дестинации за любителите на този спорт от цял свят са:

Rogue River, Орегон, САЩ – намираща се сред Cascade Mountain Range, красивата и живописна река е страхотно място за семейни пътешествия. Състояща се от пасажи със степен на трудност II-ри и III-ти клас, тази очарователна река предлага вълнения в сигурна обстановка.

Река Колорадо, Grand Canyon, САЩ – преминаващата през Grand Canyon река Колорадо предлага разнообразни възможности за рафтинг пътешествия. От по-интензивните бързеи от IV-ти и V-ти клас в горната си част, до по-спокойно спускане при устието на реката при езерото Mead, рафтингът е един невероятен начин да изучите величието на Grand Canyon.

Обичате ли природата и приключенията? А готови ли сте за тях? Спортни стоки, екипировка и оборудване за планина и туризъм може да намерите в нашия онлайн магазин.

HTML код на статия

Автор: ex3m.bg


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар