Чисто лагеруване

Слънцето пече, времето се затопля, пролетта наближава. Време е за забавления и за много хора това означава лагеруване. За някои от нас са неприятни всичкия този прах, мръсотия и микроби, свързани с живота на открито, дори ако е само за една нощ. Аз също съм една от тези майки, които се опитват да се преборят с всичките неприятности, които са неизбежни като се имат предвид трите ми сина, които сякаш ги привличат.

Мийте се. Синовете ми са длъжни да се изкъпят в рамките на 12 часа от пристигането ни. Това може да изглежда безсмислено, но аз бях изненадана да забележа колко много деца идват в къмпингите мръсни. Ако децата ви са чисти, когато отидете, те ще бъдат по-малко мръсни, когато се върнете.

Гответе чисто. Сосовете за барбекю са едни от най-големите нарушители на чистотата. Оставете ги настрана и използвайте сухи подправки за месо и сезонните зеленчуци с малко сол, може да добавите и кимион, черен пипер, сух риган. Направете шишчета, но ги пригответе предварително. Колкото по-малко чинии и прибори ви трябват, толкова по-малко начини да плескате ще има.

Мийте се отново и отново. Ако носите достатъчно вода със себе си, мийте ръцете си често. Ако ли пък не носите повече отколкото ще ви трябва за пиене, гледайте да имате в себе си мокри кърпички. Те подобно на бебешките пелени съдържат анти-бактериални вещества, които убиват микробите.

Закопчавайте циповете. Палатките винаги трябва да се държат затворени, за да не влизат в тях буболечки и мръсотия. Повечето палатки са оборудвани с мрежа, която може да се остави затворена докато проветрявате като отворите вратичката ?. Като държите мръсотията навън, вие и вашето семейство ще си припомните какво означава да си чист, когато заедно с децата си се мушнете в спалните чували вечерта.

Проветрявайте. Изкарайте всичката храна и дрехи от караваната или палатката. В продължение на най-малко час преди да вдигнете лагера оставете караваната и/или палатката да се проветрят като отворите всички врати и прозорци. Обаче дръжте мрежите затворени.

Събирайте в торбички. Уверете се, че носите достатъчно торбички, в които да съберете боклука, който ще направите. В допълнение към отпадъците, може да опаковате в торбички и всичките тези мръсни дрехи и посуда преди да се отправите към дома. Направете така, че всички торбички да отидат там, където им е мястото веднага след като се приберете вкъщи – кофата за боклук, пералнята, кухнята. В противен случай, ще направите вашия автомобил един огромен развъдник на микроби.

Веднага вземете душ. Всички трябва да минат през банята за по един душ и да облекат чисти дрехи, веднага след като се приберете вкъщи. Като допълнение на това, че повърхностите ще станат чисти, микробите, които сте донесли от лагера, ще отидат в канализацията, а с тях и тяхната неприятна миризма.

За най-доброто туристическо и къмпинг оборудване, както и много други спортни стоки и екипировка, посетете нашия онлайн магазин.

HTML код на статия

Автор: ex3m.bg


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар