6 стъпки към купуване на правилните обувки за сноуборд

Една от най-важните части от екипировката за сноуборд са вашите сноуборд обувки. Те са връзката ви със сноуборда и ако не отделите достатъчно време, за да изберете точните обувки, можете да си развалите цялото удоволствие от карането. Ето няколко бързи съвета за това как да си купите обувки.

Обувки за бързи автомати или за автомати с каишки
Първо трябва да решите какви ще са обувките – за традиционните автомати с каишки или за по-новите бързи автомати, които наподобяват автоматите на ските и се закопчават автоматично. Ако решите, че ще си купувате такива, трябва да купите автоматите и обувките заедно. Това е защото обувки, които са предназначени за автомати с каишки не са съвместими с другия вид. Тенденцията в момента е да се използват меки обувки предназначени за автомати с каишки.

Размера
Няма значение колко време ще ви отнеме да търсите и мерите обувки, важното е да намерите тези, които ще ви пасват най-добре. Ако си купите обувки, които в магазина са ви били удобни, на пистата може да се окаже, че не са. Гледайте обувките да са плътно прилепнали към краката ви. Запомнете, трябва да сте търпеливи. Различните марки обувки пасват на различен тип крака. Така че търсете, за да намерите вашите обувки.

Меренето
Ето няколко неща, които трябва да запомните, когато мерите обувки. Първо, носете подходящи чорапи. Обуйте обувката и прилепете петата плътно назад, за да се уверите, че е надеждна. После завържете връзките на обувката, но не ги стягайте прекалено много. След това затворете външната част на обувката. Повторете същото и с другата. Сложете автоматите и се изправете. Обърнете внимание колко плътно обхващат краката ви. Раздвижете се напред-назад, за да се уверите, че обувките прилепват плътно около краката ви и няма триене между тях, което по-късно може да причини дискомфорт.

Отлепяне на петите
Отлепяне на петите се получава, когато се наведете напред, както сте обули обувките и петите ви се отлепят без да се отлепя сноуборда. Това трябва да се сведе до минимум като намерите най-подходящите за вас обувки.

Вътрешна обувка
Има много предимства в това да имате вътрешни обувки или подплата. Обикновено вътрешните обувки се завързват като външните и те ви осигуряват допълнителна стабилност, когато сте на пистата. Можете да извадите вътрешните обувки и да ги изсушите ако има нужда след дълго каране.

Някои обувки имат допълнителни екстри…
Докато търсите подходящите за вас обувки ще забележите, че с увеличаване на цената се увеличават и екстрите. Като въздушни помпички например. Най-важното, което трябва да запомните е, че тези допълнения са безполезни ако на първо място самите обувки не ви пасват добре.

За да си купите екипировка за ски и сноуборд, както и много други спортни стоки и туристическо оборудване, посетете нашия онлайн магазин.

HTML код на статия

Автор: ex3m.bg


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар