Razer Switchblade – мини геймърски лаптоп

Рекламират този лаптоп като революционен в гейминга на лаптоп машина.

Идеята е да се направи компактен лаптоп с малко на брой, но големи бутони на клавиатурата, които светят и показват текущото предназначение на всеки един клавиш според това какво приложение е стартирано в момента. Така при всяка игра бутоните ще имат различни функции, като ще светят само тези, които могат да се ползват в момента, а останалите са черни. Големината е 172mm x 115mm x 25 mm като това е размер като на видеокасета или малък бележник.

На този мини геймърси лаптоп ще може да се играят всякакви игри MMO-та, RTS-и, и FPS-и. За всяка игра ще може не само да подреждаш клавишите както са ти удобни, но и да рисуваш свои собствени картинки, включително и цветни анимации, които да се активират при определени събития на играта. Избраните подредби могат да се записват във файлове с профили и да се споделят между играчи.

Виж демонстрация в следното видео преведено на български http://vbox7.com/play:afe262e5

Екранът на лаптопа представлява супер-чувствителен мултитъч сензорен дисплей. Дисплеят е 7 инча, като към момента резолюцията на която върви е 1024 x 600. Има вградена уеб камера.

Клавиатурата има 45 клавиша, като създателите твърдят, че усещането при натискане не се различава от стандартна клавиатура. Всеки клавиш е малко екранче с текущата функция на клавиша, като ъгъла на видимост е много добър и ясно се различава изображението. Разбира се при стартиране на браузър клавиатурата се променя на стандартна qwerty клавиатура.

Интернет връзката става през WiFi, Bluetooth или 3G.

Портовете са MINI HDMI, USB3.0, стандартен 3.5 жак за слушалки и микрофон.

Лаптопът е все още прототип и се водят преговори с различни фирми за серийно производство. Цената за момента не може да се прогнозира. Други неизвестни параметри за момента са: процесор, вид диск, живот на батерията, тегло на лаптопа.

Голям минус на лаптопа е, че за момента се предвижда да работи само с операционна система Windows 7. Няма Linux версии.

Името Razer Switchblade е работно име на концепцията, а не на определена марка или модел. Ако излезе на пазара ще се продава под марка на съответния производител. Най-рано може да се очаква през 2012 г.

Брой разглеждания на тази страница: 746
(след дата 20 декември 2009)

Подобни статии:

  1. Ревю на мултимедийният ипотпал мини лаптоп Acer Aspire D250 Компанията Acer от доста време е на широкият пазар и…
  2. Геймърски лаптоп ипотпал Dell XPS 16 Този лаптоп ипотпал е специално проектиран за тези, които искат…

HTML код на статия

Автор: gbx


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Коментарите тук са спрени