Защо бързите кредити от заложна къща са логичният избор

Необходимостта от допълнителни финансови средства често е на дневен ред в ежедневието ни. В условията на икономическа криза хората имат потребност от свежа парична маса, която да задоволи различни техни нужди. В подобни случаи най-доброто решение са бързите кредити и заеми. Тук си задаваме въпроса: Защо те са логичният и предпочитан вариант пред всички останали възможности?

Една от основните причини е, че те наистина са бързи. На хората им е омръзнало да обикалят по разни институции, най-вече банки, в които процедурата е изключително тромава и бавна. Освен това, банките отпускат все по-малко потребителски кредити, а повечето клиенти имат нужда точно от такива. Сумите по нужните заемите рядко надхвърлят 1000 лв, като по-често са в границите на 500 лв. Необходимостта от множество документация за кандидатстване, дълъг срок за разглеждате и одобрение, накара клиентите, които имат нужда от бърз кредит да се отдръпнат от банките и да търсят алтернативни институции.

Точно в лицето на подобни финансови институции, хората намират ключовия партньор, който да им отпусне нужния заем. Тези небанкови играчи усвоиха голяма част от пазарната ниша и привлякоха множество клиенти. С гъвкави предложения, индивидуален подход и решения, които са в полза на хората, места като заложните къщи се превръщат във все по-посещавани структури.

Интересен е фактът, че много от клиентите на заложната къща са хора, които чрез отпуснатия бърз кредит се опитват да покрият заем от банка. След като успеят да погасят нужните вноски, те изоставят банките като възможна кредитна институция и се превръщат в трайни клиенти на заложните къщи. Това доказва, че подобни институции имат превес по отношение на бързото потребителско кредитиране, а това се потвърждава и от статистиката.

Често се случва нуждата от пари на конкретен клиент да е в рамките на 20 – 30 лв, които да са необходими за лекарство или да покрият дупката в семейния за ден или два. Някак нелогично е да отиде до банката, че дори и небанкова финансова институция и да поиска подобен заем. Още повече, че може да е способен да го върне след няколко дни. Просто ще бъде изгледан с насмешка и ще бъде изпратен до вратата с усмивка. Единствено в заложната къща подобен клиент ще намери вариант за своя малък бърз кредит.

Ясно е, че хората предпочитат варианти, които успяват  бързо и лесно да погасят. Неслучайно броят на отпуснатите заеми и кредити през първото полугодие е с над 30% повече в сравнение със същия период от миналата година. Самото възстановяване на икономиките стимулира хората да търсят бързи потребителки кредити, което единствено доказва, че те са логичният избор.

Васил Георгиев

HTML код на статия

Автор: Васил Георгиев


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Защо бързите кредити от заложна къща са логичният избор, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар