Авторитетен автор

Защита на авторските права

В директорията за статии statii.net може да свържете вашия профил с акаунта ви в Google+. По този начин вие ясно показвате на Google, че статията е ваша. Ако някой копира статията в своя сайт без да остави линк към оригинала в нашия сайт, това ще се отрази лошо на неговия сайт, защото Google знае кой е първоизточника и ще накаже втория сайт за дублирано съдържание.

Ето как ще изглежда вашата статия в резултатите от търсене на Google.

 

Умишлено сме избрали статия, която се показва на 3-то място в Google след определено търсене. Забележете колко по-видим е резултата от търсенето. Вероятността някой да избере вашия резултат и да посети вашия сайт се увеличава значително.

Това представяне със снимка в Google няма да се случи веднага, необходимо е известно време. Необходимо е да пишете авторски материали с достатъчно текст, като текста е уникален – до момента не трябва да е публикуван в друг сайт. Други изисквания са:

– трябва да имате създаден Google+ профил със снимка, на която има лице;

– да сложите линк във вашия Google+ профил към statii.net (вж.долу);

– името ви на автор в statii.net и името в Googe+ трябва да съвпада напълно.

 

Как да стана авторитетен автор?

Самото свързване на двата акаунта не е трудно.

1. Влезте в личния си профил в statii.net

В дъното на страницата под надписа “Информация за Google+ профил” има две полета. В първото “URL адрес на Google+ профил” въведете интернет адреса на вашия Google+ профил. Примерен адрес е https://plus.google.com/1234567890987654321 – за да видите URL адреса на вашия личен Google+ профил, трябва да се логнете в Google+ и да изберете отляво втория кръгъл бутон “Profile”. Във второто поле “Вашето име в Google+” въведете имената от Google+, като ги изпишете, точно както са в Google+. Накрая натиснете бутона [Запис на профила].

2. Влезте в профила си в Google+   и натиснете синия бутон [Начало] в горния ляв ъгъл и от падащото меню изберете “Потребителски профил”. След това от менюто горе изберете първата опция Информация.  Към края на страницата е блока  “Сътрудничи на” (ако сте на английски “Contributor to”) и от линка “Добавяне на персонализирана връзка”  добавяте сайта http://statii.net. По този начин потвъpждaвaтe, чe наистина пишете авторски статии в statii.net.

Тестване

Готово. Може да тествате някоя ваша статия тук Rich Snippets Testing Tool, като напишете URL адреса на самата статия от statii.net и натиснете бутона [Preview]. Така ще проверите дали свързването е успешно. Трябва да се вижда вашата снимка от Google+ и под зелен надпис Verified:.надписа “Authorship markup is verified for this page.”

Заб. Не е нужно да имате права за Автор в сайта statii.net, за да станете авторитетен автор пред Google.

Защо да ставам доверен автор пред Google?

На първо място така защитавате труда си и открадването на авторски текстове поне в очите на Google става почти невъзможно. Колкото по-бързо станете авторитетен автор пред Google, толкова по-голяма тежест ще имат вашите статии. Вашите услуги, като авторитетен копирайтър ще бъдат все по-често търсени. Линковете от статии на авторитетен автор имат много по-голяма сила и оказват положителен SEO ефект на сайтовете, които сочат. Бизнесът ще търси вашите услуги за написване на уникални текстове, които да подписвате с вашето име на авторитетен автор. Не е изключено някой сайт да ви плати, само за да подпишете негова статия с вашия авторитетен авторски линк или да поставите линк към сайт във ваша подписана авторска публикация.

Колкото по-бързо удостоверите своето авторство пред Google и колкото по-често пишете и подписвате уникални текстове, толкова по-бързо ще станете авторитетен автор.

 

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 3 гласа)
Авторитетен автор, 6.0 out of 6 based on 3 ratings

Напиши коментар