Арбитражи при правенето на онлай залози

Арбитража настъпва тогава, когато залога, който правите е безрисков т.е. не можете да загубите пари. Сигурно ви звучи налудничаво и нереалистично нали? Арбитража като термин е взаимстван от стоковите борси и отразява несъвършенството на пазарните механизми. Настъпва когато има несъответствие в цените на различни географски местоположения. Например царевицата в Китай струва $300 на тон, а във Великобритания $350 на тон. Арбитражистите закупуват на евтината цена и продават на скъпата като реализират печалба. Звучи нереално, но понякога той е приложим и при футболни залози.

Абсолютно същия е и принципа при повечето сайтове за залози само, че тук вместо със стоки се търгува с коефициенти. При стандартните онлайн залози е много трудно да се стигне до положение в което съществува арбитраж. За да се получи това трябва да има съществено разминаване в предлаганите коефициенти на различните букмейкъри. Тогава теоретично е възможно да направите противоположни залози в различни сайтове за залози и ако събитието има само 2 възможни изхода и вие сте намерили и за двата коефициенти над 2, то вие със сигурност ще реализирате безрискова печалба от вашите залози.

Стандартните букмейкъри обаче водят политика на нулева толерантност към арбитражистите и ако засекат такива залози не изплащат печалбите. Затова на такива места е по-добре да не пробвате това, а да се възползвате от техните букмейкърски бонуси.

След стартирането на пазара на борсите за залози като Betfair обаче тези рестрикции отпадат поне на тези места. Тук в пълна сила действа пазарния механизъм при определянето на коефициентите и неговите несъвършенства често водят до възможности за арбитраж. При борсите за залози обаче няма кой да ви каже и копче, ако се възползвате от тази възможност защото реално вие не ощетявате букмейкъра, а някой от другите играчи, които залагат на пазара.

Освен това борсите за залози предоставят и възможността да залагате СРЕЩУ даден изход на срещата, което е чудесен начин да си направите сам арбитража. Как става това? Ами просто заложете първо за събитието което очаквате, че ще се случи. Например за дадена футболна среща залагате на 1-ца. Сега да предположим, че отбора за който сте заложили повежда в резултата. Това автоматично води до рязък спад в коефициента за този отбор. Например заложили сте 10 евро на коефициент 2 и след отбелязването на гола коефициента пада на 1.40.

Това обаче води и до падане на коефициента СРЕЩУ, който е няколко стотни по висок от коефициента ЗА. Да предположим, че в случая е 1.41. При това положение ако заложите на коефициент СРЕЩУ първоначалните 10 евро които сте заложили ЗА на коефициент 2 вие ще имате безрискова печалба в размер на около 6 евро ако първоначалната ви прогноза не се сбъдне.  

 

 

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар