Бекон с натриев нитрит или чиста и свежа шунка “ХРАНА ОТ КЛАСА”

Натриевият нитрит е хранителна добавка, използвана в много преработени и сушени меса, включително и в различните видове  бекон. Той се използва, за да увеличи срока на годност на храните, намалява бактериите и създава розов оттенък, който придава на бекона пресен вид.Въпреки, че натриевият нитрит изглежда чудесна добавка, ползите не могат да надвишават рисковете, които той предизвиква.

Затова “ХРАНА ОТ КЛАСА”  препоръчва използването на натриев нитрит да се сведе до минимум или да сте много внимателни при консумацията му. В бекона се съдържат около 5.5 мг нитрити за всеки грам, според доклад на Световната здравна организация. За съжаление се приемат ежедневно огромни количества месо, съдържащо вредната съставка, която причинява диабет. Натриевият нитрит е силно канцерогенен са и може да причини рак на стомаха.

Опасностите

Бременните жени трябва да вземат предпазни мерки, когато ядат бекон, съдържащ натриев нитрат. Според американската агенция за опазване на околната среда, високата консумация на нитрити по време на бременност може да доведе до бавен вътрематочен растеж, сърдечни проблеми на детето или спонтанен аборт.  В редки случаи, възрастните могат да пострадат и от метхемоглобинемия, а това означава намаляване количеството на кислород в кръвта. Ако не се лекува, може да доведе и до смърт.

Нитрозамини

Нитрозамините се създават, когато се нагряват нитритите. Затова хората трябва да бъдат внимателни, когато затоплят или пекат богати на нитрити храни. Когато става дума за бекон, избягвайте да го прегаряте и го гответе на по-ниски температури, ако е възможно.Това ще намали образуването на нитрозамини. По-добре е да изпечете бекона в микровълновата, отколкото да го пържите.

Алтернативите

Тъй като беконът е по-мазен от шунката, “ХРАНА ОТ КЛАСА” препоръчва да се погрижите за здравето си като се научите да похапвате по-често от едно от най-чистите меса. Нашата шунка е разработена според строгите ни изисквания за качество и безопасност. Така се получи един лек, вкусен хранителен продукт, произведен традиоционно от свински бут.

Не се притеснявайте, в нея няма изкуствени добавки и оцветители, тя е розова, заради свежото, свинско месо. Доверете се на чистия й състав и подарявайте всеки ден по един вкусен сандвич на вашите деца и семейство за едно по-силно начало на деня! A ако се изкушавате да пробвате и останалите вкусни меса от продуктовата гама на марката, оставяме ви да ги разгледате тук и да си изберете нещо любимо.

Лесно е да избереш от най-доброто, с “ХРАНА ОТ КЛАСА”!

HTML код на статия

Автор: hranaotklasa


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар