Британците предприемат почивки, за да се грижат за здравето си

БританцитеНад 90% от жителите на Острова твърдят, че все по-често се замислят за здравето си, когато планират годишните си отпуски и почивки. Ако допреди няколко години тенденцията бе екскурзиите винаги да са свързани с разглеждане на непознат град или държава, както и чисто разпускане и купонясване, то към днешна дата картината вече се е променила. Естествено, дестинации като Ню Йорк продължават да са сред най-предпочитаните, но това се случва главно покрай типично веселяшки празници като посрещането на Нова година.

По отношение на пролетните, летните и ранноесенните свободни дни, британците предпочитат да посещават места, които са добре известни с балнеолечебните си центрове. Това обяснява и увеличеният брой самолетни билети, които се продават напоследък за известни със здравните си практики страни като държавите от Южна Африка, които тепърва набират популярност, Тайланд, Белгия, Швейцария и др.

Загрижеността за здравето се превръща в повод за доходоносен бизнес. Туроператори отчитат, че по-голямата част от направените за това лято хотелски резервации са именно за институции, които разполагат със СПА и рехабилитационни зали. Набират популярност и изградените в хармония с природата хотели, чиито собственици широко рекламират тяхната екологична насоченост.

85% от туристите са готови да изпробват нов вид лечение по време на почивка. Това се обяснява с факта, че пътуването разширява кръгозора на човека и го прави по-авантюристично насочен. Мнозина летовници твърдят, че са започнали да практикуват йога и различни форми на медитация, защото са ги видели за пръв път по време на своя ваканция.

Пол Джоузеф, който е сред основателите на организацията Health & Fitness Travel, твърди, че в последно време хората са започнали да водят живот, в който разполагат с повече средства, но по-малко време. Последното не им позволява да отделят на здравето си толкова внимание, колкото по принцип е необходимо. Затова и на почивките и отпуските се гледа не само като на период за забавления, а най-вече като на такъв за възстановяване и отдих.

Йогата, спорта и хайкинга вече почти са изместили дългото излежаване по плажа, което колкото и да е приятно, рядко има по-дълготраен ефект върху здравето.

HTML код на статия

Автор: tomasz.kaminski87


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар