Ваканционни потайности – Франция, Италия, Румъния

Ваканционни потайностиВъпреки, че изброените в заглавието страни могат и да ви звучат като стандартни дестинации, градовете в тях, които предлагаме на вашето внимание са встрани от посоката, която масовият турист обикновено поема. Разгледайте ги и си изберете някоя от тях за следващото ви пътуване.

Родез, Франция

Дори и най-запалените франкофони трудно могат да бъдат убедени, че Родез е място, което задължително трябва да бъде посетено. Все пак, ако възможността за евтина почивка дотам изпадне, тя не бива да се пропуска. Старинното градче очарова посетителите си с уютна подреденост и романтично излъчване. Хората, които си падат по вкусовите усещания, със сигурност ще искат да прекарат повече време на това място, тъй като кухнята му е наистина много добра.

Триест, Италия (самолетни билети до Триест)

Като се замислите, Рим не е ли прекалено пълен с туристи, а Венеция прекомерно обладана от влюбени двойки? Ако поне на един от въпросите сте отговорили с „да“, значи е време за нещо по-различно, но отново италианско. Градът Триест е италиански погледнато от гледна точка на политическата география, но всъщност е почти в Словения на картата. Погледнат пък от културна гледна точка, може да се каже, че е почти виенски в природата си. И накрая – от гледна точка на джобните ви – това е идеалното място, където сладоледът и най-вече продавачите му са много по-щадящи към наличните ви евро банкноти.

Тимишоара, Румъния

Пригответе се за просветление – истинско при това, заради което си заслужава да отскочите до Тимишоара. Градът е първото място в Европа и второ в света след Ню Йорк, на което е било поставено електрическо осветление по улиците. И макар явно този факт да не е достатъчен, за да наводни румънския град с туристи, на това място има какво да се види. Когато отидете там не пропускайте площада Урини, нито замъка на Хуниадите. Разходете се също така с лодка по канала на Бега, а после се полюбувайте на света с по сладолед в ръка на площада Победа в града. Точно на този площад е и известната Опера, където можете послушате прекрасни класически изпълнения.

http://fakti.bg/mnenia

HTML код на статия

Автор: Viross


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар