Ваксинация против вируса на грип по време на бременност

Преди една жена да забременее, се препоръчва да се информира, какви храни трябва да консумира и каква физическа активност да избягва. Тя трябва да се консултира с лекар за това какви лекарства може да приема, тъй като много от тях са вредни за бебето.

Ваксинация против вируса на грип по време на бременност

Ваксината против грип не е нищо друго освен една ваксина, която е формулирана за защита на човешкия организъм от грипен вирус.  Дали тази ваксина е подходящо да се прилага по време на бременност е въпрос, който си задават много жени. Установено е, че защитния механизъм на организма по време на бременност е доста слаб и не е способен да осуети вирусните инфекции. Клетките на имунната система не са в състояние да се преборят с атаката на грипния вирус, което увеличава риска от развитие на грипна инфекция при бременните жени.

Някои хора твърдят, че противогрипната ваксина по време на ранна бременност не е препоръчителна, тъй като тя съдържа жив вирус. Това твърдение е напълно погрешно, тъй като тя съдържа полумъртъв вирус. Според експерти противогрипната ваксина, може да се инжектира във всеки етап на бременността. Така, че докато ваксината е лишена от жив вирус и тимерозал, бременните жени не трябва да се притесняват. Въпреки, че сезонния грип не е сериозно заболяване, той може да се окаже голям проблем по време на бременност. В много от случаите има вероятност бебето да се зарази с вируса. Поради слабата имунна система по време на бременност има висок риск от усложнения, които могат да причинят пневмония. Това може да предизвика спонтанен аборт. Всички тези усложнения от вирусната инфекция могат успешно да се избегнат с помощта на противогрипната ваксина.

Странични ефекти при ваксинация с противогрипна ваксина

Тъй като яйчения белтък е важна съставна част от противогрипната ваксина, жени алергични към яйца, трябва да избягват ваксинацията. Страничните ефекти при ваксината против грип се появяват поради алергични реакции, които се изразяват под формата на дихателни проблеми, кожни заболявания, повръщания и диария. Също така се препоръчват ваксини, които не съдържат тимерозал. По принцип Тимерозал е консервант и се състои от 45-50% живак, който може да навреди на бебето.

Освен противогрипната ваксина, трябва да се намерят начини за укрепване на имунната система по естествен път. Това може да се постигне чрез включване на зеленолистни зеленчуци и пресни плодове в диетата. Като цяло противогрипната ваксина при бременни жени е безопасна и е най-добрия начин да се предпази бъдещата майка и нейното бебе от смъртоносния вирус.

HTML код на статия

Автор: mariaframar


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар