Взимане на правилното решене във връзка със запушените канали

Най-вероятно няма човек който да се сблъсквал с проблемите, които създават каналите. Във всяко едно домакинство, в сгради или на работното място се стига до момент, в който сифона на мивката в банята или тоалетната или канала на тоалетната чиния, се запушват. Това е един неприятен момент свързан с неудобство, загуба на време, загуба на нерви, да не говорим за лошата миризма. Най-често до запушване се стига, когато се използват миялни препарати, които се наслагват по остатъците от мръснотията в тръбите и намаляват проходимостта на водата в тръбите. Да не говорим, когато наклонът на мръсния канал не е в норми. Това е често срещана грешка на майсторите, които извършват ВИК услуги. Той може да е прекалено стръмен като по този начин водата се оттича прекалено бързо и утайките от боклуци се утаяват по тръбите. До натрупване може да се стигне дори и когато наклона на тръбите е прекалено полегат и по този начин водата се задържа в тръбите по дълго време и пак се стига до утайки.
Често в домакинствата до отпушване на канали се стига когато се използват и препарати за съдомиялни, чиито частици са твърди и тежки и в повечето случаи не се разтварят напълно. Отлагат се по дъното на тръбите или сифона, ако се свързани директно и създават проблеми. Дългите косми се събират около канала в банята, но ако не се съберат на време те попадат по-надълбоко и създават предпоставките за запушване.
Препаратите за отпушване не винаги са най-доброто решение, тъй като те разграждат отседналите болкуци в каналите, но те също са изградени от тежки частици се наслагват по дъното на тръбите. Да не говорим дори за моментите когато изпускаме даден предмет в тоалетната и той попадне в S-а на канала.Затова в случаи на запушване най-доброто решение което аз предлагам е да са доверим на услугите на професионалисти. Аз лично съм виждал случаи, в които собственика на апартамент отделя часове в борба със запушен канал, използвайки какви ли не методи, от маркуч и тел до използване на вакуум и ефекта беше почти нулев. След това проблема се реши в рамките на двадесет минути с изполвзането на машина за хидромеханично почистване. Справянето с такива проблеми, в някои случаи дори изисква използването на техника с камера, с която се прониква в канала и на монитор се визуализира проблемната част от канала. Това е методът на тв инспекцията.
В повечето случаи избягването на взимането на най-правилните решения, с цел спестяване на пари, ни коства скъпо.Доверявайте се на съвети, но се справяйте с проблемите качествено.

HTML код на статия

Автор: Стефан Георгиев


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар