Водорасли АФА ( Algae AFA )

На планетата около 80 % от биомасата се пада на водораслите. Те осигуряват енергия на всички останали живи същества и са в основата на хранителната верига.

През 30 годишния период на използване водораслите АФА са постигнали репутация на най- полезната от „зелените храни”. Водораслите AFA, за разлика от синтетичните добавки, е природен ресурс на голям брой много полезни вещества: ензими, минерали, аминокиселини, хлорофил, антиоксиданти, витамини, бетакаротин и др.

Синьо – зеленото водорасло АФА се развива в дива среда в езерото Горен Кламат – планинско, красиво и екологично чисто езеро с размер 220 км2. Езерото е в САЩ, щата Орегон, до връш Шаста (4317 м), между вулканични планини на площ от около 6 000 км2.

Вулкана Мазама преди хиляди години изригнал мощно и се образувал кратер дълбок близо 1000 метра и широк над 7 километра. Огромно количество вулканична пепел и лава се пръснали в района. Снежна и дъждовна вода постепенно изпълнили кратера и така се образувало Кратерното езеро, дълбоко около 700 метра и е най- чистото в Америка, в днешни дни част от национален парк. Водите на това езеро се просмукват през обогатените с микроелементи вулканични скали и се вливат Кламатското езеро.

В гъмжащите от полезни вещества води на езерото Горен Кламат се размножават водораслите АФА. За да стигнат до нас в удобно за приемане състояние най – често водораслите се сушат. Всяка компания си избира начин на сушенето им, който определя и тяхната жизнена стойност. В това отношение Аквасорс ( AquaSource ) е избрала най – щадящия път на сушене на водораслите.  Ето и някои от методите на сушене на водорасли:

– сушене чрез замразяване (криолиофилизацияfreeze dry ) – при този метод се разрушават ензимите и се получава денатурация на белтъците. В резултат силно се влошават хранителните стойности на готовия продукт. Този метод се отхвърля от всяка компания, държаща на качеството на продуктите си.

– Сушене с горещ въздух – При този метод температурата на сушене достига 200 – 300 C. Тук отново резултатът е инактивиране на ензимите, денатурация на белтъците и унищожаване на някои от витамините. Това е  прост и евтин метод, ное в конфликт с цялата идея за пълноценна и животворна и храна.

– Сушене при физиологична температура (flash air drying). Тук клетките се запазват непокътнати, ензимите се запазват, няма денатуриране на белтъците. Така обработената биомасва притежава отлична усвоимост и отлични хранителни качества. По този метод се обработват и Водораслите АФА ( Algae AFA ) на компания АкваСорс – при температура ненадвишаваща 41 C., която напълно запазва качествата на AquaSource водораслите.

Всички процеси при събирането, обработката, пакетирането и съхранението на водораслите АФА на Аквасорс се контролира от специалисти, за да може качеството да бъде на най- високото възможно ниво.

HTML код на статия

Автор: emilk


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар