Връзка между качествено съдържание и линк билдинг стратегия

Ако сте оптимизатор или се интересувате от оптимизация, вероятно сте виждали надписите „Съдържанието е цар“. Това може определено да ви накара в един момент просто да пуснете празен сайт онлайн и да се оттеглите от „занаята“. Създаването на качествено съдържание е основана стратегия за устойчива кампания и потенциален скорошен успех. Особено ако говорим за най-новите актуализации на Google.

Всеки се интересува от голямата посещаемост, независимо дали става въпрос за малък сайт, блог, магазин, портал или видео. Това кара живота да се върти, хората да изпитват емоции, да споделят идеи.

Качественото съдържание е от голяма важност! Когато хората обсъждат дадена тема, те се интересуват от историята и от подробностите. Затова именно едно добро и интригуващо съдържание е начина да ги задържите в сайта или блога си. Бърз начин как да се научите да създавате качествено съдържание в сайта си няма. Това не става с вълшебна пръчка. Ние ще ви споделим няколко добри стратегии, върху които да работите.

Бъдете информирани! Информацията е най-скъпо платената стока в света. Интересувайте се от най-актуалните и горещи теми, от това какво харесва масовия потребител и какво го кара да се вдъхнови. Преди да създавате съдържание, си отговорете на следните въпроси:

– Кои са вашите целеви клиенти?

– Имате ли представа за тяхното поведение онлайн?

– По какъв начин прекарвате времето си онлайн?

– Кои са основните ви конкуренти?

– Какви са вашите бъдещи планове?

Ако вече сте отговорили на тези въпроси, значи сте на правилен път в изграждането на вашата стратегия! Започнете да изследвате демографските данни, целевите клиенти и пазари. Ключът към силно онлайн присъствие е във ваши ръце. Постарайте се да си набавите релевантни на вашето съдържание линкове. Добавянето на сайта ви в директории и каталози все още работи. Поинтересувайте се дали съдържанието, което предлагате се харесва. Замислете се, че ако предлагате съдържание, от което имат нужда потребителите те ще започнат да го споделят и коментират. По този начин вие ще получите много безплатни и качествени линкове към вас!

Бъдете креативни и давайте различни интересни идеи за създаване на кампании и проекти. Помогнете за развитието на нещо, което би било интересно на потребителите. Това ще ви донесе желаните потребителски ресурси, посещения и харесвания.

Стремете се да бъдете максимално аналитични. Разбирането на това, защо вашата стратегия не работи, е толкова важно, колкото и самото и създаване. Има много начини да проследите грешките си и много места, от където да почерпите информация. За съжаление не е лесно да се следи посещаемостта в един сайт, постовете и харесванията му. Можете да се обърнете и към Google analytics за помощ. Той обаче не може да свърши всичко, така че ще се наложи да впрегнете сили и да проявите въображение относно целия процес по набиране на посещения, линкове и положителни отзиви за сайта си.

Успех!

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар