Втори стадий от развитието на рак на гърдата.

Рака на гърдата е по-разпространен в развитите страни. Като всяка друга форма на рак, той се класифицира в четири етапа, в зависимост от размера на тумора и метастазите на раковите клетки. Втория стадий на рак на гърдата е доста ранен стадий, който предлага възможност за лечение на пациентите при много добър процент на успеваемост.

Втори стадий на рак на гърдата.

Характеризира се с образуването на тумор с минимален размер около 2 см. и евентуална инвазия на аксиларни лимфни възли. В зависимост от тези два фактора, втория стадий на рака на гърдата се подразделя на два под етапа: етап 2А и етап 2В.

Етап 2А рак на гърдата се характеризира със следните условия:

–          Няма тумор в гърдата, но раковите клетки могат да бъдат открити в аксиларните лимфни възли;

–          Тумора в гърдата е с размер около 2 см. и е започнал да се разпространява в лимфните възли;

–          Тумора в гърдата е от 2 до 5 см. и не се е разпространил в лимфните възли;

Етап на 2В рак на гърдата се характеризира със следните условия:

–          Има наличие на тумор, който е с размер от 2 до 5 см. и се е разпространил в лимфните възли;

–          Тумора е с размер от 5 или повече см., но все още не се е разпространил в лимфните възли;

Процент на оцеляване през втория стадий от рака на гърдата.

При заболяване през втория стадий от рака на гърдата, продължителността на живота на пациента не е застрашен. Петгодишната преживяемост е 88% при пациети болни от рак на гърдата Етап 2А, докато при Етап 2В те са 76%. Въпреки това, не трябва да се тревожите от тези цифри, тъй като това са изводи съставени от общо проучване. Жените страдащи от рак на гърдата на етап 2 могат да живеят дълъг и здравословен живот.

Лечение на рак на гърдата през втория стадий.

През този период, съществуват много възможности за лечение от рак на гърдата. Ако тумора е ограничен само до зоната на гърдата, операцията се извършва само за премахване на тумора. В случай на по-голям тумор, често се препоръчва химиотерапия. Ако ракът се е разпространил в лимфните възли, често единствената възможност е мастектомия. Операцията е последвана от химиотерапия, която убива раковите клетки, които може да са останали след операцията. Често срещан проблем с всякакъв вид рак е, че той може да се повтори веднъж в рамките на 20 години. С рак на гърдата на етап 2, имате 50% вероятност от рецидив.

Рака на гърдата през втория стадий може да се контролира и ликвидира с комбинация от лечения. Необходима е силна воля и позитивно отношение  за да се извърви дългия път в борбата с това заболяване.

HTML код на статия

Автор: mariaframar


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Втори стадий от развитието на рак на гърдата., 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар