В Индия Motorola Atrix 2 получава ъпдейт за Android 4.0 Ice Cream

За радост на притежателите на мобилни телефони Motorola Atrix 2  в Индия, от компанията производител обявиха, че разработчиците им са натоварени със задачата да изпратят софтуерен ъпдейт за Android 4.0 Ice Cream до всички устройства. С това официално Motorola показаха, че са компания, която спазва обещанията си. Мобилният телефон Atrix 2 беше пуснат на пазарите през октомври 2011 година, още по време на представянето Motorola увериха потребителите, че ъпдейт ще има и той ще бъде изпратен по устройствата най-късно до третото тримесечие на настоящата 2012 година. Според официален доклад, публикуван от компанията, притежателите на въпросния GSM апарат ще имат възможност да изтеглят файла от сървърите на Motorola. Ъпдейтът носи наименование 672.1.18.MB865.AsiaRetail.EN.03 и е с размер 257MB. Времето на теглене на файла зависи от скоростта на интернет връзката . Ако тя не е достатъчно бърза процесът може да отнеме повече време от очакваното.

Разработчиците на Motorola съветват потребителите, когато стартира процесът на ъпдейтване, да осигурят стабилна Wi-Fi връзка и предварително да проверят дали е заредена батерията на мобилния телефон. Ако ъпдейтът бъде прекъснат поради каквито и да било причини – спиране на интернет връзката или падане на батерията – има опасност това да доведе до блокиране на телефона.

През юли производителят на мобилни телефони разкри, че специалистите вече работят над ъпдейта към Ice Cream Sandwich ( ICS ) и правят тестове за проверка на изправността. Малко след това изявление хакерите от XDA Developers пуснаха неофициално код, за да могат по-смелите потребители да се пробват, ако желаят,  и да изпробват функциите на  ICS.

За тези, които не са запознати по-отблизо, основните акценти при Motorola Atrix 2 са 4.3-инчов qHD капацитивен сензорен дисплей, който възпроизвежда съдържание в 1080р формат; двуядрен процесор TI OMAP 4430 Cortex A-9  с тактова честота 1GHz и 1GB оперативна памет. Налице е цифрова камера от 8 МР с дигитално увеличение , LED светкавица и автоматичен фокус. Има и втора камера тип VGA за водене на видео разговори.

Няма съмнение, че след обновяване на софтуера, всички приложения и работни процеси на устройството ще вървят в пъти по-гладко в сравнение с преди.

HTML код на статия

Автор: tenko


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар