Декоративна козметика за лице – повече за гримовете

Ако сте начинаещ с гримовете и до сега не сте се гримирали трябва да знаете, че има определени правила и техники, благодарение на които можете изглеждате зашеметяващо. Първо и най-важно е да запомните, че не бива да се прекалява с гримовете, защото ако нямате чувство за мярка вместо да изглеждате привлекателно, вие може да отблъсква хората. За това правете всичко с мярка. Преди да преминете към същинската част от гримирането първо трябва да почистите лицето си, като за целта използвате почистваща козметика за лице. След това нанесете хидратираща и подхранваща козметика и накрая вече можете да посегнете към гримовете. Най-добрите приятели на всяка жена са фон дьо тена, коректора, сенките, червилата, спиралите, очните линии, ружа и още много други.

  • Фон дьо тен основа

За красив и дълготраен грим първо трябва да започнете с основата. Ако искате грима ви да бъде безупречен нанесете първо слой фон дьо тен база, тъй като той изглажда кожата и запазва коректора и другите гримове на мястото, докато вие сами не пожелаете да ги свалите.

  • Коректор и фон дьо тен

Избора на професионална козметика и по-специални на тези два продукта е наистина труден, но ако сте закупили нюанс, който не е подходящ за вашата кожа, може да го върнете, или да закупите по-светъл или по-тъмен нюанс и да ги смесвате, за да направите ваш собствен цвят. В повечето първо се поставя коректор върху пъпки, червени зони или кръгове под очите, а след това се нанася и фон дьо тена.

  • Руж

Понякога фон дьо тена може да направи лицето ви по-изкуствено, за това добавете руж на бузите си, за да изглежда грима ви по-естествен. Ружа има много различни нюанси, но прасковените или леки розови тонове, подхождат на почти всички типове на кожата, лесно се смесва, за да създадете доста блясък на бузите.

  • Очна линия

Използвайте очна линия, за да привлече вниманието към очите ви. Тя се нанася трудни, но с практиката става по-лесно. Разбира се вместо очна линия можете да използвате и молив за очи, които се предлагат в различни цветове, основният цвят за очна линия е черна.

  • Спирала

За жените, които винаги са мечтали за дълги извити мигли на помощ идва спиралата. Тя ще направи миглите ви по-дълги и извити и ще придаде на погледа ви един особен сексапил

  • Сенки за очи

За да създаде опушен вид на около ще трябва да използвате три цветя сенки – с по-светъл цвят, тъмно кафяви, средно тъмен цвят. Нанесете най-светлия цвят сенки във вътрешните ъгли на очите ви, най-тъмния цвят към външните ъгли, а в среда нанесете средно тъмния свят. Направете го така сякаш се преливат.

  • Червило

Накрая, за да бъдат устните ви изкусителни нанесе червила в нюанс, които ви подхожда.

Разбира се вие сте свободни да експериментирате с декоративната козметика за лице, тъй като гримирането е форма на изразяване, то е изкуство.

 

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар