Детска играчка – компютър.

Детските играчки компютри са едни съвременни играчки. Те са провокирани от съвременното развитие на техниката.
Често децата пожелават да притежават предмети от заобикалящата ни действителност. Компютърът като неразделна част вече от нашия бит се явява такъв предмет. Също така децата най-обичат, за добро или лошо, да наподобяват, да следват в поведението си някого. В този смисъл, те като гледат от своите родители, по-големи братя или сестри, от свои приятели или даже и от телевизията искат да имат и си играят със свой собствен компютър.
На помощ идва и детската играчка компютър. Първи в класацията на играчките компютри са чисто механичните такива. Те визуално наподобяват истинските, но са лишени от всякакви функции. Те са просто една съвкупност от компютър, клавиатура и монитор. Тъй като нямат функции, те са и по-устойчиви на непредпазлива игра от страна на децата. Те са предназначени за най-малките. Чрез тях детето опознава по-скоро речево кое е компютър, монитор, клавиатура и примерно принтер или какво включва една цяла компютърна конфигурация.
Следващите варианти са компютрите с батерии. Те са с формата на лаптоп и са със светлина или звук. Често при тях се движи и картинка на монитора. Те са както за най-малките деца, така и за малко по-голямата група. Компютрите с батерии обикновено цветово са диференцирани за момичета и за момчета.
Следващите, доста по-съвършени играчки компютри, са тези с различни функции. При тях имаме вече комуникация между играчката и детето. При натискане на определени клавиши под формата на игра детето може да научи буквите, определени думи, математически задачи и функции. При тях също така има и раздел игри.
Като пример може да се даде Детска играчка – Компютър Моят откривател. Той е говорещ лаптоп с 30 забавни дейности.
Учи на български език /8 функции/ –
Paзпoзнaвaнe нa букви,
Щpихи нa буквитe,
Откpивaнe нa буквa,
Peд нa буквитe в aзбукaтa,
Липсвaщa буквa,
Пpeнapeждaнe нa думa,
Кopигиpaнe нa думa,
Зaпoмнянe нa думa;
МАТЕМАТИКА /10 функции/ –
Paзпoзнaвaнe нa цифpи,
Бpoeнe,
Cъбиpaнe с фигуpки,
Извaждaнe с фигуpки,
Пoпълвaнe нa знaк плюс или минус,
Cpaвнявaнe нa paзмepи,
Откpивaнe нa пpaвилo,
Зaпoмнянe нa цифpи;
МУЗИКА /4 функции/ –
Paзпoзнaвaнe нa нoтитe,
Зaучaвaнe нa нoтитe,
Cвoбoднo кoмпoзиpaнe,
Музикaлнa кутия;
ЗНАНИЯ /3 функции/ –
Кaквo e тoвa?,
Пoзнaвaнe нa чaсoвникa,
Учeнe нa мaшинoпис;
ЛОГИКА И ИГРИ /3 функции/ –
Пъзeл,
Пoзнaй кapтaтa,
Удapи къpтицaтa,
Cъстeзaниe – Фopмулa 1,
Игpa със зaпoмнянe.

Играчките компютри от този вид са с възможност за различни езици. Първо появилите се бяха само и единствено на английски език. В момента на пазара има доста предложения и детска играчка компютър на български език.
Честа комбинация в предлаганите играчки компютри са и съчетанията между детски компютър с функции на български език и като дизайн съчетан с актуални картинки от анимационен филм. Става въпрос за детски компютър Winx или детски компютър на костенурките Нинджа.
Като цяло детските играчки компютри са иновативни играчки и развиват интелекта на децата. Те са от раздел образователни играчки и е за препоръчване от една определена възраст децата да ги ползват.
Препоръчват се за деца над 4 годишна възраст. Чрез играчките компютри децата най-неусетно, играейки си, научават буквите, цифрите, словообразуване, образуване на изречения, математическите действия, музика. Свикват и от най-ранна възраст да боравят с компютъра.
Детските играчки компютри, след изброените им предимства и ползи са задължителни за ползване от децата, но все пак изборът е на родителите и клиентите. Аз лично ги препоръчвам.

Източник: http://kristaltoys.blogspot.com/

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар