Доставка на сватбени цветя издържащи на топлина

Много често сватбеният ден е в топло, дори горещо време и докато това е добре за младоженците и гостите, то не можем да кажем същото за цветята. Затова когато поръчвате доставка на цветя трябва да се спрете на такива, които могат да издържат на горещината и да изглеждат свежи през цялата сватбена церемония и дори дни след приключването и. Да, тези цветя трябва да са красиви и да отговарят на стила на сватбата и на роклята на булката, но най-важното е да мога да издържат на висока температура.

За какво трябва да се внимава?

Добрите сватбени цветя трябва да са с деликатен вид, но не е задължително да са със силен аромат. Още по-важно е да по-здрави и да не се влияят от летните жеги. Ето някой от важните характеристики за които трябва да внимавате при поръчката за доставка на букети, които издържат на горещина:

  • Цветята с дебели и восъчни венчелистчета са най-добрите. Те по-добре задържат влагата и не са склонни да увяхват толкова много, както цветята с тънки листенца. Дебелите листенца са твърди и са доста по-устойчиви на термичен стрес.

  • Твърдите листа имат по-висока издръжливост на топлина, защото съдържат много повече влага и остават зелени и свежи много дълго време. Увехналите листа правят целият булчински букет да изглежда зле, затова дебелите, восъчни листа са най-добрият вариант на когото можете да се спрете.

  • Здравите стебла държат цветята в изправено положение. Професионалистите понякога използват сламки за да задържат цветята прави, когато горещината започва да изсушава стеблото, но най-доброто решение е да се изберат цветя със здрави, дебели и достатъчно силни стебла, които стоят прави и в когато са леко изсъхнали.

  • Разцъфналите напълно цветя остават свежи много по-дълго време, защото те по-добре успяват да управляват отделянето на влагата от себе си за да оцелеят в горещите дни, дори когато не са поставени във ваза с вода.

Ако разполагате с по-голям бюджет за сватбени цветя можете да се спрете на тропическите, които са далеч по-издръжливи от тези в България. Причината за това е ясна, те растат в много по-топъл климат. Повечето тропически цветя са много елегантни и с тях може да се направят красиви букети и украса.

Пример за подходящи цветя растящи в тропически климат са орхидеите, лилиите, лилиумите и далиите, които са чудесни за направата както на сватбеният букет, така и за цялостната концепция за украсата. Те издържат на топлина дори за дълъг период, благодарение на техните твърди листа и венчелистчета, които задържат вода дори в много сух климат.

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар