Естествени средства срещу сексуални проблеми (еректилна дисфункция)

Внимание: Съдържанието на тази статия не е подходяща за лица под 18 години

Еректилната дисфункция, позната още като импотентност засяга близо 30 милиона от мъжете по света. Единичните прояви на такъв тип сексуални проблеми не е причина за тревоги, но ако започнат по-често да се появяват тези смущения, това може да предизвика стрес и напрежение във връзката и до понижено самочувствие при мъжа. Въпреки, че на импотентността се гледа като на сексуален проблем, то причина за нея могат да бъдат сърдечно – съдови заболявания, висок холестерол, неврологични нарушения и неконтролиран диабет, които са само част от причините за това състояние. Говорейки за симптомите, те не са еднакви при всички и зависи от тежестта на състоянието. Някой мъже могат да страдат от пълна дисфункция, като по този начин не може да се постигне какъвто и да е вид ерекция. Има мъже, които въпреки че получават ерекция, те не могат да я задържат достатъчно дълго.

Срещу този здравословен проблем могат да се използват някой видове билки, които могат да помогнат в някой от случаите.

Епимедиум – тази билка е известна още с името си „Палав козел“, което е показателно за действието и. Освен срещу импотентност, тя също помага и на хората с ниско полово влечение и общи симптоми на умора и болка. При употребата на епимедиума се освобождава азотен оксид в организма, което води до отпускане на мускулите на мъжкият полов орган, като по този начин кръвта много по-лесно навлиза в него и така се получава ерекция. Възможни са понякога да се получат леки странични ефекти като разреждане на кръвта и хипотония (ниско кръвно налягане).

Гинко билоба – това растение се използва за лечение на еректилна дисфункция както при по-възрастните, така и при младите мъже. Основната функция на билката е подобряването на циркулацията на кръвта в тялото, като по този начин се постига и достатъчно дълга ерекция, която позволява извършването на полове акт между партньорите.

Женшен – тази билка показва най-обещаващи резултати от трите. Правени са проучвания с корейски червен женшен, като учените установяват, че действието му при импотентност е изключително силно. Още от преди векове това растение е било използвано за стимулиране на мъжката сексуална функция. В медицинският експеримент са участвали 45 мъже, като при по-голямата част от тях се е наблюдавало значително подобрение. Въпреки, че лекарите все още не са успели да установят на какво се дължи толкова силният и ефект се предполага, че женшена засилва действието на азотния оксид. Въпреки, че при здравите хора растението няма странични ефекти, то трябва да се ползва с повишено внимание от диабетиците, тъй като може да доведе до понижаване на кръвната захар.

HTML код на статия

Автор: mariaframar


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар