Започнете деня с усмивка

1.Събудете се с усмивка.

Сложете в леглото, или около него, предмет, който ще ви накара да се усмихнете още щом го погледнете – любима снимка, подарък от скъп човек, любима играчка от детството, първата рисунка (ваша или на детето ви) и т.н. Изборът е голям и е изцяло ваш.

2.Тонизирайте тялото си.

Направете няколко бързи упражнения за да се ободрите – няколко коремни преси, клякания, разтягане, просто изберете най-приятните за вас.

3.Поглезете се.

Отделете поне 10 мин. за да се заредите с енергия –  да изпиете кафето си пред телевизора с някое приятно предаване например. Mоже да замените кафето със зелен чай, който понижава холестерола, намалява теглото, предотвратява развитието на ракови клетки, действа ободряващо и всичко това се дължи на активните му съставки, които са мощни антиоксиданти. Добър вариант е и черният чай, който редуцира нивата на кортизол – стресов хормон – в кръвта. Вместо захар, сложете лъжичка мед.

4.Спестете време.

Ако сте от хората, които не обичат да бързат сутрин е добре да приготвите тоалета си от вечерта, защото това би могло да ви отнеме много време и по-скоро да ви изнерви.

5.Организирайте деня си.

Направете мислено списък с нещата, които искате да свършите през предстоящия ден, така той ще бъде по-ползотворен и по-подреден.

6.Дарете усмивка.

Направете деня си по-приятен, като дарите някого с усмивка – направете комплимент на съседа/ката, усмихнете се на продавача на вестници, обадете се на приятел и направете планове за петък вечер..

Ще забележите, че понякога малките неща правят живота ни очарователen. В забързаното ежедневие и покрай купищата от проблеми, които ни заобикалят, ние забравяме да се радваме на живота и не обръщаме внимание колко прекрасен е той! Защо трябва да се случи нещастие, за да си припомним, че да сме живи и здрави е най-ценното нещо на света? Порадвайте се на малките неща! Усмихнете се! Още сега!

 

Ина Русинова

HTML код на статия

Автор: Инна


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 2 гласа)
Започнете деня с усмивка, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

Напиши коментар