Здравословен топинг за пуканки

Могат ли пуканките да Ви помогнат да отслабнете? Разбира се, че могат!

Но преди да тръгнете да търсите машина за пуканки и купа за тях имайте предви това: не пуканките оказват влияние върху теглото, а това което слагаме върху пуканките. Ако обичате печени картофи със сметана, масло и бекон, тогава знаете, изкушението да загубите здравословните съставки за купчина не толкова питателни, но вкусни добавки.

Помислете върху следните факти следващият път, когато гарнирате Вашите пуканки:

• 1 супена лъжица масло е 100 калории.
• 1 супена лъжица маргарин е 100 калории.
• 1 супена лъжица зехтинен маргарин е 70 калории
• 1 супена лъжица на маргарин без мазнини е 5 калории
• 5 впръсквания на маслен спрей е 0* калории.

Повечето хора биха казали, че маслото дава най-добрия вкус на пуканките, но много от новите безмазнинни и ниско калорични спрейове дават повече вкус, отколкото едно време, а някои включат и здравословни мазнини като зехтин. Някои от тези формулировки съдържат определено количество вода и когато се топят те се разделят, за това най-доброто, което можете да направите е да разклатите флакона преди употреба. Поръзването на пуканките с някои подправки или други аромати с малко или никакви калории, може да даде голям тласък на вкуса и да прибави други ползи за здравето.

Започнете с въздушно изпуканите пуканки, които ще са без добавена мазнина от процеса на пукане и след това, когато пуканки излизат от самата машината ги поръсете с маслен спрей. Тази техника е много ефективна и се получава добър слой от вкусно масло без да се налага пуканките да се заливат и разбъркват. Въздушно изпуканите пуканки са изключително леки и имат нужда от съвсем малко маслен спрей, за да станет влажни и ароматни. Когато сте покрили пуканките с желаното количество масло извадете другите ароматни добавки.

Някои от възможните гарнитури за пуканки:

• подправки Cajun или други пикантни неща
• риган или Италианска смес
• червен пипер с риган и пармезан и ще имате пуканки с вкус на пица
• чесън на прах (вземете ментови бонбони след това)
• заместители на солта

* Терминът нула калории е малко подвеждащ. Прието е че 5 калории или по-малко могат да бъдат етикетирани като нула и мазнини по-малко от ½ грама също могат да бъдат показани като нула. Така че в действителност калоричността не е нула, но определено е нищожна в сравнение с пълното съдържание на мазнини в широко разпространените топинги за пуканки.

Ако Ви е грижа за Вашето тяло и здраве може да потърсите в глобалната мрежа повече информация и рецепти за здравословни топинги и гарнитури за пуканки.

HTML код на статия

Автор: recepti


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар