Изработка на уеб сайт и SEO

В процеса на изработка на сайт трябва да бъдат взети под внимание много отделни въпроси. Нека започнем от самото начало. Закупуването на домейн и хостинг. Важно ако разполагате с бранд да използвате именно него за домейн на сайта си. Ако стартирате нов уеб сайт с цел допълнителен трафик към Вашия бизнес може да се използва и домейн съдържащ ключовата дума или фраза, която ще бъде оптимизирана. При закупуването на хостинг е важно компанията, която Ви предлага хостинг услугите си да има постоянна поддръжка и да предлага качествена услуга.

След това пристъпваме към изработката на сайта. Текстовото съдържание трябва да съдържа наситеност на ключовите думи и фрази около 2-3%. Също така е хубаво да се срещат релевантни термини с ключовите. Снимките също се оптимизират с тъй.нар. ALT ATTRIBUTE. Хубаво е, в процеса на изработка на сайт да се изгради вътрешна мрежа от линкове между отделните статии/страници и раздели. Освен това трябва да бъдат добавени и мета данни и тагове, които да помогнат за вътрешната оптимизация на сайта. В този ред на мисли трябва да разберем, че е от голямо значени как точно ще се проведе процеса за изработка на сайт, защото е много важно да се направи правилна вътрешна оптимизация. Външния вид на сайта може да е произволен, като освен това всеки сайт може да бъде динамичен или статичен.

Друго нещо, което вълнува фирмите, освен изработка на сайт, е оптимизацията на въпросния уеб сайт. Като цяло споменахме накратко какво представлява вътрешната оптимизация и че тя може да бъде направена по време на самия процес на изработка на сайт. След това следва външната оптимизация, която е и ключовата за позиционирането на един сайт в челните позиции на Интернет. Точно и това е основната идея при започването на даден уеб проект, който е отнесен до web design и оптимизация. Фирмата да получи показност пред Интернет аудиторията. Това разбира се могат да го предложат много професионалисти. В България има много добри специалисти, които предлагат услуги за web design и SEO.

По въпроса за SEO или оптимизация на сайтове за търсещи машини могат да бъдат направени много различни неща, които да подпомогнат развитието и популяризирането на един уеб сайт в Интернет. Такива услуги са оптимизация за социални мрежи, която се нарича SMO, маркетинг за търсачки, какъвто е и Google Adwords, управление на онлайн репутацията и т.н. Най-добрата стратегия за оптимизация безспорно е SEO, тъй като статистическите данни са показали, че тя води до най-голяма възвръщаемост на инвестициите. Ако се комбинират всички отделни възможности за оптимизация и услугите за изработка на сайт бъдат осигурени по един професионален начин то представянето на сайта в Интернет гарантира успехи.

HTML код на статия

Автор: w3bs1t3


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар