Има ли различка между парфюми(perfume) и парфюми(parfume)?

Под общия знаменател на парфюмите спадат толкова много различни видове – perfume, parfum, eau de parfum, eau de toilette, одеколони, спрейове и други, че може да бъде доста объркващо, за човек, който не знае каква е разликата между тях, освен в цената. Тайната на правилния избор е познанието, че тези различни видове имат и различни концентрации на етерични масла в състава си.

  • История

Исторически погледнато, Франция е най-големият износител на парфюми, особено в региона на Occitane, който е дом на много ароматни билки, като лавандулата. И до днес изключително много хора продължават да използват френски парфюми. Каква е разликата между perfume(парфюм) и parfume(парфюм)? Практически няма разлика между тях няма. Parfum е френски термин за perfume, така че те могат да бъдат взаимозаменяеми. За това в тази статия ще ги наричаме общо парфюми. Но те не бива да се бърка с Eau De Parfum, който е съвсем различен продукт.

  • Значение

Ароматите (например лавандула или сандалово дърво) са етерични масла, които отдават своето ухание на парфюмите, а то се смесва заедно с фиксатори и разтворители, като алкохол и вода, за да се получат добре познатите на всички мъжки и дамски парфюми. От всички различни видове аромати, парфюмите съдържат най-висока концентрация на тези масла (между 20% и 40%), и точно заради това те са с най-издръжливо ухание. Желателно е да не се прекалява с нанасянето им, а е добре да се прилагат по-малко.

  • Съображения

От друга страна Eau De Parfum, съдържа по-ниска концентрация от тези масла, както и Eau De Toilette (между 5% и 30%). Тези два продукта са за предпочитане ако имате алергии, защото са с по-малко дразнещи продукти. Единственият им недостатък е, че са малотрайни и трябва често да се прилагат отново.

  • Други типове

Други продукти са одеколон, афтършейв или лосиони, които често се използват от мъжете, тъй като те предпочитат по-мощни аромати. Обикновено тези продукти съдържат около един или два процента етерични масла, което ги прави изключително малотрайни откъм аромат, но пък за сметка на това цената им е в пъти по-ниска отколкото тази на парфюмите или Eau De Parfum, които са с по-висока концентрация на ароматните масла.

  • Ползи

Дали ще го наречете perfume или parfume, това няма значение. Важното е когато си купите продукт с висока концентрация на етерични масла, да запомните, че не е нужно да го прилагате отново толкова често, защото техния аромат трае много по-дълго време. Въпреки, че тези продукти често са по-скъпи, в дългосрочен план те могат да ви спести пари и да ви дарят с уникалните си ухания.

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Има ли различка между парфюми(perfume) и парфюми(parfume)?, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар