Интернет статиите

От около два дни се опитвам да намеря място в Интернет пространството където да пиша и да споделям вижданията си по различни въпроси, които ме вълнуват. Сигурна съм, че не само аз съм търсела начин за писане било то за развлечение, упражнение или за допълнителен доход.   Това се оказа почти непосилна задача. Въвеждах всевъзможни ключови думи в търсачката, които ме водеха до почти еднакви сайтове, пълни с общи приказки и безполезна информация. Може би намерих търсеното в този сайт, но никога не е късно човек  да се разочарова.

Намерила поле за изява се зачудих коя да е първата тема която да коментирам. Хората изказват мнението си по въпроси който ги вълнуват, а както споменах темата от която съм заинтригувана в момента не е нещо, което ме заобикаля, а самото писане на статии в  Интернет.

В повечето сайтове те приласкават със  свободата да пишеш за каквото ти душа иска, стига то да е 100% уникално.  В последствие обаче се оказва, че нещата не стоят точно така. Темите ти се определят от администратора (което не е нищо лошо, просто не е включено в описанието на сайта) или ти се налага да се ровиш в нета и да търсиш интересни статии, които да споделяш и коментираш. Къде е уникалността на дадена работа, ако тя е просто едно копие на нещо вече съществуващо и популярно? Един автор не би могъл да се гордее с нещо което не е негово, като споделена статия от друг сайт над която просто е написал няколко уж свои  думи. Такъв човек не е автор, а просто един рекламатор. Заради такива “писатели” на “уникални статии” Интернет пространството е задръстено от една и съща информация, която просто е била прехвърляна от един сайт в друг.

Има много неща, за които човек би могъл да пише. Те са навсякъде, заобикалят ни. Просто човек трябва да се старае да различи стойностното  от обикновеното. Когато се разхождаме по улицата например срещаме различни хора, всеки от тях притежава своя уникална история. Сега сигурно си мислите, че хората имаме ако не еднакви, то поне сходни истории и рядко има нещо ново и интересно. Тук се намесва писателя той намира и откроява интересното, пречупва същността на нещата през собствената си призма и подчертава уникалността на историята, намира всички гледни точки и ги представя на читателя, за да избере своята или представя своите убеждения в опит да събере привърженици, но в никакъв случай не бива да се прави на писател, ако разпространява чужди материали под свое име. Който търси намира и който се постарае може да създаде нещо свое, все пак администраторите не търсят велики творци, просто хора с будно мислене и ясна позиция.

HTML код на статия

Автор: Цветомила Здравкова


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 5.6 от 6 звезди. (от 8 гласа)
Интернет статиите, 5.6 out of 6 based on 8 ratings

Напиши коментар