Интуицията – начин за вземане на решения.

Много хора се питат кое е онова чувство, което неочаквано ги спохожда и напътства в даден момент, в който са изправени пред някаква дилема или трябва да вземат някакво решение в живота си. Кое е това нещо което ги кара в определени моменти да постъпват по един или друг начин без да имат обяснение за това. Предполагам, че на много хора им се е случвало да си тананикат определена песен или да си мислят за определен човек. Изведнъж те чуват същата мелодия, пускайки радиото или човекът, за който са се сетили им звъни ненадейно. Всички тези усещания се свързват с интуицията или така нареченото „шесто чувство”.

Интуицията е емоция, която всички хора притежават, но тя е различно изразена за всеки отделен човек. Характерно е, че при жените „шестото чувство” е по-силно развито. Това се свързва с по-добре изразената сетивност и емоционалност на нежният пол.

Интуицията дава вярвания и знания, които не винаги можем да си обясним логически. Заради това тя е била обект на изследване в психологията, дори е отнасяна към свръхестественото. Твърди се, че много от научните открития се дължат именно на интуицията.

Интуицията може да се определи като ръководство на душата. Подсъзнанието ни се опитва да се свърже с нещата, които търсим именно чрез шестото ни чувство. То действа в наша полза, интуитивните знания идват като предчувствие, като знание, което не разбираме от къде е дошло. Ако имаме желание ние можем да засилим интуицията си, като правим различни опити и експерименти с нея. Всеки от нас може да наблюдава колко често има предчувствия, дали се вслушва в тях и какви са резултатите в единия и в другия случай. Понякога се случва човек да предприеме нещо, например да пътува някъде или решава да сключи някоя сделка, но изведнъж се отказва от това свое намерение без да има логическа причина за това. В последствие се оказва, че благодарение на интуитивните си усещания даденото лице се е предпазило от някакво произшествие или е избегнало сключването на неподходяща сделка и съответно загубата на средства.

Интуитивната работа ни помага да сме на правилното място, с правилните хора, в определеният за нас момент. Ако слуша своята интуиция, човек може да взема добри решения за него, както и да намира правилните отговори. Много често хората се вслушват в различни общоприети мнения, препоръки и разбирания, като се отклоняват от своя вътрешен глас. Именно това ги отдалечава от правилния за тях път. Никой друг не може да знае какви са истинските ни нагласи и кое е по-добро за самите нас.

HTML код на статия

Автор: Didi


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар